De tijd vliegt hier in Texas. Bijna een jaar geleden kwam ik in Texas aan, dit keer MET werkvergunning. Ik gaf mijzelf een jaar om te wennen aan de vele veranderingen; mijn nieuwe baan, praktische zaken zoals een auto, een woning, een kerk en investeren in nieuwe contacten en vriendschappen (en ondertussen natuurlijk ook contacten onderhouden in Nederland en inmiddels ook in andere delen van de wereld).

Vaak zijn onze plannen niet altijd realistisch en vragen/ verwachten we teveel van onszelf. Ik voel me gezegend met een fijn huis, een lieve roommate, een auto, super collega’s en inmiddels een kerk. Veel praktische zaken zijn geregeld en dat geeft rust. De emotionele veranderingen echter nemen wat meer tijd in beslag. Opnieuw een ritme vinden, wennen aan een cultuur die zo verschilt met Nederland en schip, opnieuw investeren in contacten, het kost allemaal tijd en energie. In een periode als deze is het gemis van wat was soms des te groter. Maar…

“Blessed is the man who trusts in the Lord, whose confidence is in him. He will be like a tree planted by the water that sends out its roots by the stream. It does not fear when heat comes; its leaves are always green. It has no worries in a year of drought and never fails to bear fruit.” Jeremiah 17:7-8

Wat een belofte!

On Boarding – Inmiddels hebben we weer succesvol een On Boarding afgesloten. Het was een fijne groep. Het zijn altijd volle en pittige weken, maar het is het alles waard. Mijn persoonlijke highlight van On Boarding is het leiden van een Small Group. Ik vind het een voorrecht om tijdens On Boarding met deze vrouwen dieper in gesprek te gaan, elkaar te bemoedigen en voor elkaar te bidden. Het kost veel om te gaan waar God zendt, maar God geeft overvloedig!

 

 

 

 

 

 

 

Dit keer was er weer een gezin in ons midden. We moedigen gezinnen zoveel mogelijk aan om in de zomer te komen, omdat we dan een programma hebben speciaal voor de kinderen. Dit is natuurlijk niet altijd mogelijk, dus dit keer heb ik het een en ander geïmproviseerd. Samen met de oudste twee kids van het gezin hebben we we terug en vooruit gekeken, de verschillen tussen thuis en schip, cultuurverschillen, afscheid nemen, je grenzen aangeven etc. Allemaal op hun niveau natuurlijk. Naast het leiden van een Small Group was dit natuurlijk ook een highlight.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Plannen – In mijn laatste nieuwsbrief schreef ik dat ik na deze On Boarding af zou reizen naar Kameroen waar de Africa Mercy op dit moment ligt om daarna een stop te maken in Nederland. Door omstandigheden ging dit meer door en zat een stop in Nederland er ook niet meer in. Maar… lieve vrienden boden aan om een ticket naar Nederland te betalen!! Een enorme zegen!! Eind maart tot begin april ben ik voor een paar weken op Nederlandse bodem.

Visite – Het was super om mijn moeder met de kerst hier in Texas op bezoek te hebben. Het was voor ons beiden een geweldige tijd. Ik vond het fijn om haar mijn ‘wereld’ te laten zien. We hebben veel typisch Texas dingen gedaan, maar vooral genoten van het bij elkaar zijn.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Winter – Zoals je kan zien was het behoorlijk koud deze winter. We hebben zelfs in februari een Snow Day gehad. Heerlijk thuis op de bank genieten van het winterse uitzicht. Dit is helaas verleden tijd. Texas staat bekend om het vreemde weer. Veel heftige onweersbuien, hoge luchtvochtigheid, tornado’s en hete zomers. Ik kijk uit naar wat koeler weer in Nederland de komende weken.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Bezoek Nederland – Ik zal op verschillende plekken wat delen over het afgelopen jaar. Door omstandigheden dit keer geen Meet & Greet in Roosendaal. Wel zal ik wat delen in Gemeente de Hoeksteen in Etten Leur, na de gemeente avond van de PKN in Kruiningen en bij vrienden thuis in Eindhoven. Je kan mij een persoonlijk berichtje sturen als je graag meer details wilt wat betreft data en tijden.

Dankbaar voor jullie steun in welke vorm dan ook! Ik kijk er naar uit om velen van jullie te zien en te horen hoe het met jullie gaat.

Liefs Remy

IBAN NL75 ABNA 0411467778 – o.v.v. Remy van den Bogaerdt 3270

https://mercyships-us.donorpages.com/crewmates/vandenbogaerdtr/

 

 

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Leave a Reply

Your email address will not be published.