De start van een nieuw jaar wordt vaak gebruikt om terug te blikken op het verleden jaar en vooruit te kijken naar wat gaat komen. Ik ben hier normaal gesproken wel een voorstander van. Het geeft de mogelijkheid om herinneringen op te halen, te genieten van overwinningen en te verwerken wat misschien minder goed is gegaan. Ik denk dat het een gezonder gewoonte is, een gewoonte die we vaker zouden moeten doen en niet alleen aan het begin van een nieuw jaar.

Dit keer was het voor mij lastig om hiervoor de tijd te nemen. De start van dit jaar is wat hobbelig en af en toe ronduit moeilijk geweest. In mijn ervaring is het vaak een combinatie van dingen die ons op de knieën brengt. Ik weet ook dat tijden als deze niet per se verkeerd hoeven te zijn. Terwijl ik mij door de start van 2020 heb geworsteld was mijn gebed, “Ik begrijp U niet, God, maar ik vertrouw op U”. Op dit moment zijn een aantal dingen voor mij onduidelijk en onzeker, maar ik ken mijn Vader. Hij is goed en ik kan Hem vertrouwen.

Dank jullie wel dat jullie mijn blog weer lezen. Dank jullie wel dat jullie deel uitmaken van mijn werk voor Mercy Ships. Dank jullie wel voor jullie gebeden en bemoedigingen. Dank jullie wel voor al jullie kerstkaarten en kerstwensen. Dank jullie wel voor jullie investering in mij en Mercy Ships, al bijna 8 jaar! Ik ben zo dankbaar voor jullie allemaal!

Christmas fun with my co-workers

 

 

 

 

 

 

 

Hoogtepunten van 2019

 • Mijn moeder en zus zijn op bezoek geweest. Het was zo fijn en goed om leven en werk hier in Texas met hen te delen.
 • We hebben weer 3 geweldige On Boarding programma’s gedraaid. God blijft fantastische vrijwilligers onze kant op sturen. Wat een eer om een klein onderdeel te zijn van hun Mercy Ships avontuur.
 • Personeel uitje. Het Staff development team heeft samen een paar dagen doorgebracht in het huis van onze ‘Texas grootouders’ in Bull Shoals, Arkansas. Hier hebben we samen een paar dagen voor elkaar en het werk dat we doen gebeden en nieuwe ideeën gebrainstormd. Het was een fijne en bemoedigende tijd.
 • Ik heb twee zussen en een broer mogen coachen. Wat betekent het om een Third Culture Kid te zijn? Wat zijn de superleuke, maar ook de moeilijke kanten? Het was geweldig om mijn passie te delen met deze kinderen/ tieners.
 • Een succesvol Kids On Boarding programma. Ik heb genoten van elke seconde die ik met deze kinderen mocht doorbrengen. Wat een zegen om deze zendingskinderen te mogen begeleiden en voor te bereiden op hun tijd aan boord en in Africa.
 • Field Practice in Senegal. Eerlijk gezegd zag ik er niet zo naar uit om deze reis samen met mijn collega te leiden. Het was direct na een van mijn drukste periodes en ik was uitgeput. Maar God is zo trouw en geeft meer dan we maar kunnen bedenken en vragen. Het was een fantastische reis.
 • Mijn bezoek aan Nederland. Hoe moe ik ook was, dit bezoek was heerlijk, van begin tot eind. Ik heb zovelen van jullie kunnen zien en spreken. Ik heb zelfs mijn vrienden in Duitsland kunnen bezoeken.
 • Bijles. Ik geeft wekelijks Nederlandse les aan twee zusjes. Zeker een hoogtepunt van mijn week.
 • Mini Kids On Boarding programma. Ik heb de afgelopen maanden een miniversie van het Kids On Boarding ontworpen. In Oktober hadden we maar één kind tijdens On Boarding, maar zelfs één kind verdiend het beste wat me maar kunnen bieden. Ik ben dankbaar dat we met de beperkte middelen die we hebben haar toch een minitraining hebben konden geven.
 • Bijbelstudie. De kerk waar ik hier in Texas lid van ben heeft mij gevraagd om samen met iemand anders een bijbelstudie te leiden. Dit hebben we inmiddels twee keer gedaan. Het is goed om samen met anderen Gods woord te bestuderen en elkaar beter te leren kennen.
 • Grace Kids. Iedere week help ik met de kinderen tijdens hun eigen dienst. Het geeft mij de mogelijkheid om de kerk beter te leren kennen en het is gewoon leuk om met kids te werken.

Gebedspunten (of gewoon één groot gebedspunt)

Mijn visum. Zoals de meeste van jullie weten zit ik midden in een verlengingsproces van mijn visum. Helaas gaat dit allemaal nogal moeizaam en blijkt het bijna net zo moeilijk te zijn als mijn originele aanvraag drie jaar geleden. Dit heeft te maken met de complexiteit mijn specifieke visum en de huidige overheid. Al mijn papierwerk is in oktober verstuurd, maar is blijkbaar nog steeds in behandeling. Omdat mijn visum verlenging nog steeds in behandeling is was ik niet in staat om naar Senegal te reizen waar de rest van mijn team op dit moment is. Er is op dit moment een training plaats in Senegal waar ik dus niet bij kan zijn. Dit vind ik natuurlijk heel jammer.

Bid dat we snel antwoord op mijn visum aanvraag zullen krijgen. Ik ben gevraagd om een aantal lessen te geven tijdens een Country Engagement Training die eind februari in Nederland zal plaatsvinden. Naast dat ik het natuurlijk heel fijn zou vinden om jullie binnenkort weer te zien zou ik het heel leuk vinden om deze lessen te verzorgen. Maar zonder antwoord op mijn visum aanvraag wordt het mij sterk afgeraden om buiten de VS te reizen.

We tend to assume that God’s calling will equal our happiness or success or freely opened doors, but sometimes we walk through overwhelming situations and God says, “Hey, don’t panic, because this difficult place is precisely where I am going to meet you and reveal myself to you.” The Louder Song by Aubrey Sampson

Nogmaals bedankt voor jullie bijdrage aan mijn werk voor Mercy Ships.

Ik zou het leuk vinden om te horen hoe het met jullie gaat en hoe ik voor jullie kan bidden.

My favorite place to walk

2 antwoorden
 1. Barbara
  Barbara zegt:

  Hi lieverd. Mooie update weer! Dank je wel. Ook aan Toos en onze dominee doorgestuurd. In de gebedskring bidden we uiteraard ook jou. Love you!

  Beantwoorden
 2. Anoniem
  Anoniem zegt:

  Haaa lieve Remy, mooie update, dankjewel voor al die prachtige dingen die je realiseert!
  Niet te geloven, weer zo lang te moeten wachten op je visum… Sterkte hiermee!
  Hopelijk lukt het je om eind februari te komen.
  Mocht je komen en het je dan uitkomen, dan graag tot dan!
  Veel liefs en succes,
  (tante) Monique

  Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.