Een paar weken geleden deelde een vriendin dit lied met mij. Muziek is een van de manieren waardoor God tot mij spreekt en Hij wist dat ik deze woorden nodig had.

I’ll praise before my breakthrough
Til my song becomes my triumph
I will sing because I trust You
I will bring my heart, I will lift my song
When I’m listening for Your voice
And I’m shutting out the noise
I know that You will speak
Clearly
When I’m living out my faith
When I’m stepping on the sea
I know You take my hand and
Walk with m

Sommige van jullie weten hoe lang mijn visum aanvraag duurde. Het duurde alles bij elkaar bijna een jaar. Mijn geloof en vertrouwen werd behoorlijk op de proef gesteld in deze periode. Ik moest mijzelf er voortdurend aan herinneren om standvastig te blijven in een periode vol twijfel. Ik wist dat God mij naar Texas had geroepen om de zorg en steun voor Mercy Ship’s jongste crew uit te breiden. Uiteindelijk is mijn visum aanvraag goedgekeurd en kan ik terugkijken op een uitdagende periode vol groei.

Het blijkt dat mijn visum verlenging aanvraag niet veel anders verloopt. De eerste drie jaar van mijn visum zijn voorbij wat betekent dat we in mei van dit jaar een aanvraag voor verlenging hebben ingediend. Wat ik begrepen heb is dat dit normaal gesproken niet een heel ingewikkeld proces is, maar ik ben blijkbaar bijzonder… Het Amerikaanse immigratie kantoor heeft om meer bewijs gevraagd. Bewijs waarom ik hier nog steeds nodig ben. De afgelopen weken hebben ik en een aantal anderen hard gewerkt om al dit bewijs te verzamelen. Het is nogal een periode geweest. Ik ben dankbaar voor geweldige collega’s die er alles aan hebben gedaan om alle benodigde documenten te verzamelen. De stapel die je hier ziet is afgelopen vrijdag naar het Amerikaanse immigratie kantoor gestuurd.

 

 

 

 

 

 

 

 

Mijn leidinggevende zegt steeds dat als ik twijfel aan mijzelf ik deze papieren kan lezen. Een stapel vol complimenten en bemoedigingen.

Naast al het werk voor mijn visum verlenging heb ik ook nogal wat problemen gehad met mijn rijbewijs. Ik kon mijn rijbewijs namelijk niet verlengen, omdat deze gelinkt is aan mijn visum. Er bleek nogal een communicatie stoornis te zijn tussen het immigratie kantoor en het CBR wat betekende dat ik twee weken niet heb kunnen rijden. Jullie kunnen wel begrijpen dat dit in Oost Texas nogal een uitdaging is. Alles ligt ver uit elkaar en er is geen openbaar vervoer. Ik had geen idee hoe lang dit zou gaan duren, gelukkig was het na twee weken opgelost.

Op dit moment ben ik aan het wachten. Wachten totdat iemand van het immigratie kantoor bovenstaande stapel doorneemt en wachten op een antwoord of ik wel of niet in Texas kan blijven.

De laatste paar maanden heb ik mijn geloof weer even goed kunnen trainen. Ik heb dagen gehad dat ik me ontmoedigd en verdrietig voelde. Ik heb dagen gehad dat ik om de hele situatie kon lachen, wetende dat dit een leuk verhaal is om te vertellen zodra het allemaal achter de rug is. Sommige dagen frustreerde het hele proces mij en moest ik mijn best doen om niet geïrriteerd te worden. Maar heel eerlijk gezegd, ik heb me vooral rustig en vredig gevoeld. Er wordt voor mij gebeden en voor mijn visum aanvraag. Ik WEET dat dit proces en mijn toekomst in God’s handen ligt. Wat de uitkomst ook zal zijn. Ik kies ervoor om Hem te prijzen tot er een doorbraak zal zijn EN ik kies ervoor om Hem te prijzen door het hele proces heen.

God heeft mij er opnieuw aan herinnerd om trouw te zijn aan waar Hij mij voor geroepen heeft. Op dit moment betekent dat tijd met dit lieve meisje.

 

 

 

 

 

 

 

 

Zij is deel van het huidige On Boarding programma. We hebben op dit moment geen volledig Kids On Boarding programma, maar we doen wat we kunnen. We brengen een paar momenten per week met elkaar door. We leren meer over God, hoe Hij spreekt tot haar ouders maar ook tot haar. We leren meer over onze gevoelens en wat we kunnen doen om rustig te worden als het even moeilijk gaat. We praten over cultuur en hoe het leven op de Africa Mercy zal zijn. Wat een voorrecht om tijd met haar door te brengen. Ze herinnert me er keer op keer aan dat iedere kind recht heeft op aandacht en liefde. In het bijzonder voor het werk dat zij en haar ouders zullen gaan doen voor Mercy Ships.

 

 

 

 

 

Dank je wel voor het lezen van deze update. Ik waardeer jullie gebeden terwijl ik wacht…

4 antwoorden
 1. Jacques en Carla
  Jacques en Carla zegt:

  Lieve Remy
  Wat een avontuur weer en wat een geduld moet je hebben maar we weten en vertrouwen erop dat God soms laat is maar nooit te laat. Misschien dat je achteraf mag zien waartoe dit geleid heeft b.v. voor dit kleine meisje die dit nu hard nodig heeft voor haar toekomst op de boot met haar ouders. God keert alles ten goede voor wie op Hem blijven vertrouwen. Lieve groetjes en Gods zegen vanuit Nederland en we nemen je mee in onze gebeden. XXXXXX

  Beantwoorden
 2. Johan en Renée Zijlstra
  Johan en Renée Zijlstra zegt:

  Dag Remy,
  Wat een geduld vergt dit, we hebben dit ook gezien bij onze zoon en schoondochter. Dat brengt terrorisme teweeg…
  Boven dit alles staat Iemand Die 100 % betrouwbaar is, daar kun je jezelf aan toevertrouwen.
  Je bent een voorbeeld voor velen en we hebben mooie herinneringen aan de korte momenten dat onze wegen elkaar kruisen.
  We wensen je vele intens gelukkige momenten, Shalom dus.
  Dikke hug van ons.

  Beantwoorden
 3. Nel
  Nel zegt:

  Lieve Remy,
  Wat een gedoe. Wat betreft het visum dat moet gewoon goed komen als je die hele stapel papieren ziet. Ik zal voor je duimen. Gelukkig kun je wel weer auto rijden heb ik begrepen. In Nederland is het CBR ook een crime vooral als je een medische keuring moet ondergaan als je boven de 65 jaar bent. Het CBR heeft maanden achterstand.
  Ik vertrouw er op dat alles goed komt. Houdt moed.
  Lieve groeten van Nel

  Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.