Juni is alweer voorbij en juli staat voor de deur. Het blijft een cliche, maar de tijd vliegt echt. Waar voor veel mensen de zomervakantie is begonnen, is voor mij de drukste periode aangebroken. Hier een korte update van de afgelopen weken en een kijkje in de maanden die gaan komen.

Een aantal weken geleden is de zomer On Boarding van start gegaan. Dit is altijd een grote groep, dit keer tegen de 50 deelnemers. Het grootste gedeelte vertrekt na de training richting schip om hoop en heling te brengen aan de allerarmsten van Afrika.

 

 

 

 

 

 

Deze zomer is er weer een Kids On Boarding. Super leuk om eindelijk weer aan de slag te mogen gaan met een geweldige groep kids. We hebben een mooi programma voor de kinderen die hen voorbereid op hun tijd aan boord de Africa Mercy. Een aantal onderwerpen die aan bod komen zijn;

 • Wat is cultuur?
 • Wie is God?
 • Roept God ook mij?
 • Hoe ga ik om met veranderingen?
 • Gevoelens
 • Alles over Mercy Ships

De lessen worden allemaal op hun niveau gegeven en sluit aan bij wat de volwassenen in hun programma aangeboden krijgen. In de middag ontspannen we vooral. Lekker naar het zwembad, de dierentuin of een speeltuin.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Wat zou het leuk zijn als jullie allemaal even een kijkje konden nemen in ons klaslokaal. Ondanks dat het lange dagen zijn, geniet ik enorm van alle tijd die ik met deze kids mag doorbrengen.

Naast het Kids On Boarding programma ben ik ook nog zoveel mogelijk betrokken bij de volwassenen. Ik geef daar nog steeds een aantal lessen;

 • Self Care
 • Transition
 • Living and Working in Harmony
 • Third Culture Kids

Ook leid ik weer een Small Group. Ik heb weer een fantastische groep. Wat een zegen om samen onze hoogtepunten en dalen te delen en vooral elkaar te bidden.

 

 

 

 

 

 

We hebben nog twee weken te gaan voordat de groep naar Dakar, Senegal vertrekt voor de praktijk training. Ik ga dit keer weer samen met mijn collega Stefan Schmid mee om de groep te leiden. Zouden jullie voor de komende weken willen bidden?

Voor;

 • de laatste twee weken van (Kids) On Boarding hier in Texas
 • voor een veilige reis naar Dakar, Senegal
 • voor de praktijktraining. We zijn nog niet eerder in Dakar geweest dus we weten niet precies hoe het allemaal zal lopen.
 • voor mijn (korte) tijd aan boord. Dat ik deze tijd goed mag gebruiken.
 • voor mijn tijd in Nederland.

Ik ben van 31 juli tot 14 augustus in Nederland. Ik geef op donderdagavond 1 augustus een update van mijn werk voor Mercy Ships. Jullie zijn om 20:00 van harte welkom in Rond-Inn, Hoofdstraat 77a te Kruiningen. 

Ook zal ik op zondagochtend 4 augustus een update geven in Gemeente de Hoeksteen in Etten Leur.

Iedereen heel erg bedankt voor alle lieve en bemoedigende berichtjes op mijn laatste blog. Ik waardeer het zo dat jullie aan me denken en de tijd nemen om een berichtje te schrijven. Words of affirmation are my love language. Het lukt mij niet altijd om iedereen een persoonlijk berichtje terug te sturen, maar weet dat ik het heel erg fijn vind, heel erg bedankt.

Heel veel liefs en hopelijk tot gauw!

4 antwoorden
 1. Barbara
  Barbara zegt:

  Hoi lieverd!
  Dank je wel weer voor je update! Zo heerlijk om weer te mogen meekijken naar waar je momenteel mee bezig bent en ik word er elke keer weer heel blij van (en ontroerd..). Wat een mooie groep kinderen heb je weer en ook je small group, heerlijk om met hen zo te evalueren en elkaar te bemoedigen. ik zie ook weer wat een geweldige docent je toch bent..alles tot in de puntjes verzorgd. Alles op hun eigen niveau. Allemaal duidelijk jouw ding!! Zo mooi dat de kinderen nu ook gezien worden in hun avontuur op Mercy Ships! Love you, see you soon!! Can’t wait!!!
  Dikke hug, liefs mama

  Beantwoorden
  • Anoniem
   Anoniem zegt:

   Jaaa, lieve Remy, ik sluit me helemaal bij de woorden van Barbara aan!
   Wat doe je toch een prachtig werk bij Mercy Ships!
   Ik kom zeker van je presentatie genieten.
   Heel veel plezier en succes, tot dan!
   Liefs,
   Monique

   Beantwoorden
 2. Melissa Lauf
  Melissa Lauf zegt:

  Zo gaaf om te lezen wat je weer gedaan hebt en de foto’s zijn fantastisch.
  Veel plezier, zegen en sterkte met de komende weken.
  God gaat met je/jullie op reis naar en in Dakar.
  Mooi werk Remy‼️ Je weet precies waar de kids terecht komen en wat ze nodig hebben om te integreren.
  Dankjewel voor je grote kinderhart😘

  Beantwoorden
 3. Anoniem
  Anoniem zegt:

  Ha Remy!
  Wat gaaf om iets van je te lezen en je foto’s te zien! Ik moest aan je denken, want ik kom volgend jaar in ‘jouw’ lokaal terecht… Je bent nog steeds een voorbeeld voor mij in hoe jij met kids omgaat! Wat spannend, naar Dakar!! Heel veel zegen toegewenst in alles wat je doet!!
  Liefs, Riënne

  Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.