Een maand geleden deelde ik met jullie het nieuws dat mijn visumverlenging was afgewezen. Sindsdien heb ik het een en ander geleerd.

Ik heb geleerd dat ik omringd ben door een geweldige groep mensen, zowel dichtbij als veraf.

Coworkers and friends!

My neighbors and friends!

 

 

 

 

 

 

 

Ik heb geleerd dat ik hier niet alleen doorheen ga.

Ik heb geleerd hoe gesetteld ik was in Texas. Weggaan doet je realiseren wat je achterlaat.

Ik heb geleerd hoe snel je een huis en leven kan afronden en inpakken. Een persoonlijk record!

Ik heb geleerd hoe georganiseerd ik eigenlijk ben. Best een beetje onder de indruk, al zeg ik het zelf.

Ik heb geleerd dat road-trips echt geweldig zijn en belangrijk om te doen.

Last minute road-trip to California!

 

 

 

 

 

 

 

Ik heb geleerd hoe mooi Gods schepping is.

Lake Tahoe in California

Picking lemons, so fun!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ik heb geleerd hoe belangrijk intentionaliteit is.

Ik heb geleerd dat vertrouwen en geloof het best geleerd en geoefend worden in onzekere tijden.

Ik heb geleerd dat tijd en afstand niet in de weg hoeven te staan van vriendschappen.

Ik heb geleerd om te rouwen. Het kost tijd om te verwerken wat je verloren en achtergelaten hebt.

Ik heb geleerd hoe leuk het is om vooruit te kijken. Het einde van een hoofdstuk is het begin van een nieuwe.

Ik heb geleerd waar ik gepassioneerd over ben, hoe diep ik geloof in preventieve zorg en steun voor Missionary Kids.

Preparing our little ones

 

 

 

 

 

 

 

Ik heb geleerd wat mijn visie is en deze duidelijk te verwoorden en te delen.

Ik heb geleerd hoe mooi Nederland is.

 

 

 

 

 

 

 

Ik heb geleerd hoeveel ik kaas, kouder weer, fietsen, etc. gemist heb.

Ik heb geleerd…

Natuurlijk wist ik het meeste al wel. Het zijn meer herinneringen dan dingen die ik geleerd heb. Maar we moeten er wel bewust voor kiezen om deze herinneringen te herkennen en er iets mee te doen.

En nu?

Ik ben bijna twee weken geleden aangekomen in Nederland. Ik heb vooral gemiste slaap ingehaald en rustig mijn bagage uitgepakt, wetende dat ik voorlopig hier blijf. Mercy Ships is echt tot steun geweest in deze tijd. Ik kan de komende maanden mijn werk vanuit Nederland blijven voortzetten. Omdat mijn visum direct gelinkt was aan mijn werk in Texas is Mercy Ships Holland betrokken en via hen kan ik nu tot en met september mijn werk rustig voortzetten. Ik zal vanaf nu ook een volledig salaris ontvangen waar ik enorm dankbaar voor ben. Een periode van twee jaar veranderde in ruim 8 jaar. Ik had dit niet kunnen doen zonder jullie financiële steun en gebed. Jullie steun heeft vele levens veranderd!

Jullie kunnen natuurlijk Mercy Ships blijven ondersteunen. Ik heb met eigen ogen gezien dat alle donaties goed terecht komen. Maar donaties aan mij gericht zullen niet langer meer direct bij mij terecht komen.

Op dit moment weet ik nog niet wat er na september zal gebeuren. Mercy Ships heeft op dit moment een aanname stop vanwege COVID-19. Ik draag Mercy Ships een warm hart toe en ik ben bereid om hen te blijven dienen met mijn specifieke gaven. Maar het ligt allemaal in Gods hand en ik zal gaan waar Hij leidt.

Al ben ik niet meer afhankelijk van maandelijkse donaties, toch houd ik jullie graag op de hoogte. Ik kan op dit moment geen presentatie organiseren zoals jullie dat van mij gewend zijn, maar zodra ik nieuws heb zal ik dat via mijn blog weer met jullie delen.

Heel erg bedankt voor jullie gebeden, financiële steun, de vele kaarten, mailtjes, berichtjes, woorden van bemoediging en zoveel meer. Ik hoop komende weken te reageren op elk individueel bericht.

 

Ik hoor graag hoe het met jullie gaat en hoe ik voor jullie kan bidden!

2 antwoorden
 1. Jenny Slobben
  Jenny Slobben zegt:

  Hoi Remy,
  Goed om te horen dat je zoveel hebt geleerd over jezelf en alles wat je in korte tijd bent tegen gekomen.
  Je had een beetje extra rust vast nodig.
  Fijn dat je nu even een “gewoon “salaris mag ontvangen.
  Wanneer je weer tijd en zin hebt , kom gerust bij ons in IJsselmuiden langs.
  Groetjes

  Beantwoorden
 2. Anoniem
  Anoniem zegt:

  Ha lieve Remy,
  Wat is er veel bij je gebeurd, in korte tijd, en wat heb je het prachtig mooi verwoord!
  Hopelijk ga je een fijne, nieuwe levensfase tegemoet, het is je zeer gegund.
  Jou kennende zal het weer een mooie fase worden!
  Succes met het afronden van je werkzaamheden en met het weer wennen, hier!
  Hopelijk tot gauw, veel liefs,
  je tante Monique

  Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.