Jullie hadden zeer waarschijnlijk niet zo snel een nieuwe blog van mij verwacht. Helaas heb ik moeilijk en verdrietig nieuws dat ik met jullie wil delen.

Afgelopen week heb ik te horen gekregen dat mijn visum verlenging is afgewezen. Dit nieuws op zich is moeilijk en schokkend om te horen, helaas is mij ook verteld dat ik de VS voor 30 mei moet verlaten.

Ik ben vaker door periodes van wachten heengegaan. Deze periodes zijn niet makkelijk maar tegelijkertijd ervaar je door wachten en vertrouwen ook veel groei. Tijdens het afgelopen jaar heb ik ook veel groei mogen ervaren. Ik heb geprobeerd mij te richten op God en alles wat Hij in en door mij deed/ doet en Hem te vertrouwen in alles. Mijn gebed door alles heen was de vraag voor duidelijkheid en richting. Ik verlang ernaar om duidelijk te zien en te weten waar God mij heen leidt. Ik heb een duidelijk antwoord gekregen.

Het schokkende in dit alles is de tijdlijn. Het idee om mijn hele VS leven binnen drie weken af te ronden en in te pakken is overweldigend en moeilijk te bevatten. Ik voel de druk en het verdriet van het afscheid, de vele beslissingen en een onbekende toekomst. Ik ervaar een mix van emoties en ik geef mijzelf toestemming om het allemaal te voelen.

Je kunt je wel voorstellen dat er veel zaken zijn die geregeld moeten worden; vlucht regelen, auto verkopen, verzekeringen stopzetten en andere financiële zaken afronden. Dit is normaal gesproken al pittig om te regelen, maar binnen drie weken en tijdens een pandemie is helemaal uitdagend. Bid voor kracht, vrede, wijsheid en dat het allemaal makkelijk en snel geregeld zal zijn. Bid ook voor een goed afscheid… ik weet niet eens waar ik moet beginnen…

Ik heb geen idee wat er gaat komen. Het heeft tijd en geduld nodig om uit te zoeken wat dit betekent voor mijn toekomst en mijn werk voor Mercy Ships. Ik weet simpelweg niet hoe het er allemaal uit gaat zien. Op dit moment weet ik alleen dat ik over drie weken vertrek en dat ik bij mijn familie in Nederland zal blijven. Zodra ik meer weet qua werk en wat dit betekent qua (financiële) ondersteuning laat ik jullie dit zo snel mogelijk weten.

Lots of love from Texas!

8 antwoorden
 1. Janneke Bos
  Janneke Bos zegt:

  Oef, dat is pittig en droevig nieuws Remy.Alle wijsheid toegebeden en al moet het in een korte tijd, ga stap voor stap en kijk wat anderen later voor je kunnen doen. Veel kracht met afscheid en loslaten. Love you.

  Beantwoorden
 2. Johan en Renée Zijlstra
  Johan en Renée Zijlstra zegt:

  Oh, wat is dit een onverwachte teleurstelling voor alle betrokkenen!
  Ondanks alle onbegrip van deze gang van zaken moet je vertrouwen dat het wel ergens goed zal komen. Je hebt alles gedaan wat kon en dan houd het op voor nu. In de woestijn overleven is ook een kunst die te leren is, maar het leert vertrouwen, bidden en werken en als je er niets meer van begrijpt is het enige vertrouwen en overgave.

  Beantwoorden
 3. Doret
  Doret zegt:

  Wat heftig dat je de VS zo snel moet verlaten. Ik bid je Zijn vrede toe en dat het zakelijke gedeelte gemakkelijk af te ronden zal zijn, zodat je rust en ruimte ervaart om afscheid te nemen van de mensen die je dierbaar zijn. Heel veel sterkte!

  Beantwoorden
 4. Nel
  Nel zegt:

  Nel
  Lieve Remy, dit is inderdaad verschrikkelijk nieuws voor je. In de eerste plaats voor je goede werk voor Mercy Ships. Het is bijna onmenselijk om alles voor eind mei in orde te krijgen. Voor een eventuele toekomst in Nederland zie ik alles wel rooskleurig. Ik wens je de komende tijd veel sterkte en liefs toe.

  Beantwoorden
 5. Petra en Nicolas
  Petra en Nicolas zegt:

  Tjonge dat is weinig tijd voor veel regelwerk. We bidden jou Gods zegen, kracht en wijsheid toe. Dat alles maar voorspoedig mag verlopen! En dat onderweg het pad duidelijk mag worden die jij met God mag gaan.

  Beantwoorden
 6. Nadia
  Nadia zegt:

  Tjonge, wat een verdrietig nieuws Remy, en zo snel al vertrekken! Heel veel sterkte, wijsheid en vrede van God toegewenst voor de moeilijke weken die voor je liggen.

  Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.