Heel erg bedankt voor alle berichtjes die ik de afgelopen tijd weer mocht ontvangen. Het is inmiddels tijd dat ik weer eens wat nieuws jullie kant opstuur.

Zoals alles en iedereen zijn Mercy Ships en ook ik geraakt door COVID-19. Het is moeilijk om de afgelopen weken/ maanden samen te vatten. Op een vreemde manier voel ik me dichter verbonden met mijn vrienden en familie verspreid over de wereld, omdat we op dit moment allemaal iets gemeen hebben. Vanuit huis werken, afstand houden en lege planken in supermarkten om zomaar een paar dingen te noemen. Ik volg het nieuws in Nederland op de voet en ik weet dat velen van jullie de laatste ontwikkelingen hier in de VS in gaten houden.

Vanuit thuis werken gaat mij redelijk makkelijk af. Ik heb een fijne werkplek opgezet in mijn logeerkamer en ik heb alles bij de hand om mijn werk goed te kunnen doen. Het is natuurlijk anders, maar ik voel me gezegend. Mijn inhoudelijke werk ziet er wel wat anders uit op dit moment. Zoals jullie misschien wel weten heeft de Africa Mercy Senegal vanwege het virus moeten verlaten. Klik hier om een officieel bericht van Mercy Ships wat betreft COVID-19 te lezen.

Vanwege onverwachts vertrek van vrijwilligers en het vertrek van het schip naar Tenerife, ben ik gevraagd om een methode/ programma te schrijven om onze kinderen en tieners te ondersteunen in deze periode. Ze hebben veel veranderingen en emoties te verwerken en het is goed om samen na te denken hoe je hier op een goede manier mee om kunt gaan. De leerkrachten aan boord de Africa Mercy hebben hun leerlingen door dit programma heen begeleid terwijl ze zelf ook de vele veranderingen en emoties ervaren. Ze hebben het echt fantastisch gedaan.

Sommige gezinnen hebben het schip verlaten voordat het schip richting Tenerife vertrok. Ik heb met deze kinderen en tieners via video chat contact om ook hen de ondersteuning aan te bieden die hun klasgenoten op het schip ontvangen. Het is een voorrecht om naar hun verhalen en ervaringen te luisteren, met ze te lachen als ze grappige gezichten naar de camera trekken, boeken over gevoelens te lezen en samen te ontdekken wat hun unieke “coping tools” zijn.

Deze tijd herinnert me eraan hoe weinig controle we eigelijk hebben. Plannen maken is goed en vaak ook nodig. Maar deze laatste maanden hebben ons laten zien hoe snel dingen kunnen veranderen. We worden gedwongen na te denken over wat echt belangrijk is. Wat is echt nodig in het leven? Mijn troost en kracht komen van mijn geloof dat God mijn anker is, in Hem is er geen angst.

A great reminder on my desk!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ik heb geen idee hoe mijn toekomst bij Mercy Ships en hier in Texas eruit zal zien. Velen van jullie hebben het nieuws gelezen dat president Trump geen nieuwe visum aanvragen zal goedkeuren. Mijn huidige visum verlenging aanvraag loopt nog steeds. Ik heb geen idee wat COVID-19 en deze laatste ontwikkelingen zal betekenen voor mij. Het enige wat ik kan doen is wachten en vertrouwen dat God bij me is zoals Hij ook bij jullie is en jullie omstandigheden. Zijn genade is genoeg…

My kitchen window. I love this view so much!

 

 

 

 

 

 

 

Ik geniet ervan om jullie berichtjes en updates te lezen en te horen. Keep them coming!

Dank jullie wel voor jullie gebed, interesse en steun!

7 antwoorden
 1. Janneke Bos
  Janneke Bos zegt:

  Dank voor je nieuwsbrief. De wereld lijdt onder hetzelfde virus, maar in dit alles staat Jezus met wijd uitgespreide armen en roept :Kom!!
  God zal jou de weg wijzen, op Zijn tijd en in Zijn liefde!

  Beantwoorden
 2. Wouter en Monique
  Wouter en Monique zegt:

  Ha lieve nicht Remy, weer dank voor je mooie update!
  Wat doe je toch fantastisch werk! Vooral onder deze bijzondere omstandigheden een extra uitdaging…
  Veel succes met alles,
  Liefs

  Beantwoorden
 3. Jacques en Carla Elsakkers
  Jacques en Carla Elsakkers zegt:

  Lieve Remy
  Zover uit elkaar en toch gaan we door dezelfde strijd van het corona virus en proberen we er ons met Gods hulp door heen te slaan. We worden in deze tijd met onze voetjes op de grond gezet en beseffen we meer dan ooit dat alleen God alles in Zijn hand heeft en wij daar niets aan toe kunnen voegen. We zijn gezegend dat we die zekerheid mogen hebben dat God erbij is en tot Zijn doel zal komen hoe dan ook. Wij wensen jou ook heel veel sterkte en bidden je Gods zegen toe, houd moed het zal uiteindelijk weer goed komen.
  Lieve groetjes en dikke knuffels op afstand

  Beantwoorden
  • Ap Janssen
   Ap Janssen zegt:

   Hallo Jacques en Carla Elsakkers ,ik Ben al een Hele poos op Zoek naar jullie , tenminste als ik de juiste mensen voor heb , wij waren op vakantie in malgrat de mar , in Spanje , ik denk ongeveer 2008 , daar hebben we jullie Leren kennen , en nog een ander Stel ( theo & ? ) , we gingen daar regel matig naar een nederlands barretje , en we hebben er erg veel plezier beleefd !!
   Mocht jullie dit bekend voor komen , laat me dan even wat van jullie horen , dat zouden wij ( Ap & Agnes Janssen ) erg leuk Vinden !!
   Ik heb nogal wat foto,s .
   Sorry dat ik het op deze manier probeer , maar ik googelde op jullie naam en zag zodoende dit bericht , en dacht , dat zouden wel eens de juiste personen kunnen zijn !!!!
   Ons email adres is , apjanssen@kpnmail.nl

   Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.