Vandaag is het precies twee jaar geleden dat ik met visum in mijn paspoort officieel aan mijn leven en werk in Texas begon. Het zijn twee pittige jaren geweest die ik niet had willen missen. Ik kan inmiddels zeggen dat ik inmiddels mijn plekje heb gevonden in het bijzondere Texas en in mijn ‘nieuwe’ rol binnen Mercy Ships. Hier de laatste nieuwtjes;

Africa Mercy in Guinee

De Africa Mercy is inmiddels begonnen aan de laatste weken van de Field Service in Guinee. Het was bijzonder om na 5 jaar en na de Ebola crisis in 2014 weer terug in Guinee te zijn. Een mooi en vriendelijk land met een enorme nood voor veilige operaties. We hebben weer enorm veel mensen kunnen helpen. We hebben ook de impact kunnen zien van de trainingen die we 5 jaar geleden hebben gegeven. Er waren veel minder kleine kinderen met een gespleten lip en gehemelte dan de jaren ervoor, omdat we 5 jaar geleden een arts verdere training hebben kunnen geven op dit gebied. Wat ontzettend gaaf!

(Kids) On Boarding

Op dit moment zijn we weer druk bezig met de voorbereidingen voor ons On Boarding programma die in juni zal starten. De zomer On Boarding is altijd de grootste en dus erg druk voor ons als personeel. We hebben twee gezinnen en in totaal 6 kinderen, dus ik houd me vooral bezig met het Kids On Boarding programma. Ik zal vier weken lang intensief met de kinderen werken om ze voor te bereiden op het leven in Afrika en aan boord. Ik ben dankbaar dat er binnen de zending steeds meer aandacht en ruimte is en komt voor onze missionary kids.

Transition Series

De afgelopen maanden heb ik drie kinderen mogen begeleiden en ondersteunen. Dit gezin werkt inmiddels bijna een jaar voor Mercy Ships en heeft wortels in verschillende landen (Frankrijk, Nederlands, Zwitserland en inmiddels wonen ze hier in Texas). Dit heeft natuurlijk mooie kanten, maar kan soms ook lastig zijn, met name voor de kids. Samen hebben we gekeken naar onderwerpen zoals cultuur, third culture kids, veranderingen, rouwverwerking, emoties, waar is mijn thuis enz. Het was ontzettend leuk om te zien en horen wat er allemaal in hun koppetjes omgaat. Het is zo belangrijk dat kinderen de ruimte krijgen om al hun ervaringen te begrijpen en te verwerken.

 

 

 

 

 

 

 

 

Staff Retreat

Afgelopen week is ons Staff Development Team samen op retreat geweest. We zijn naar Bull Shoals in Arkansas gereden en hebben daar een aantal dagen bij (captain) Al and Betty Lou Bennet gelogeerd. Zijn inmiddels de 80 gepasseerd, maar doen nog steeds vrijwilligerswerk voor Mercy Ships! Het was goed om een paar dagen even weg te zijn van kantoor. Hierdoor hadden we de tijd om te brainstormen over een paar grote veranderingen die gaan komen. Natuurlijk was er ook tijd voor teambuilding en dat is natuurlijk nooit verkeerd.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Bijles Nederlands

Naast mijn werk geef ik sinds een paar maanden bijles Nederlands aan een meisje van 1o. Samen met de rest van haar gezin heeft ze bijna 5 jaar aan boord gewoond en nu wonen ze sinds een klein jaar in Texas. Ze spreken als gezin Nederlands, maar zij heeft net als haar jongere zusje en broertje, bijna alleen maar onderwijs in het Engels gehad. Het is belangrijk om je moedertaal bij te houden voor het geval ze weer terugkeren naar Nederlands. Super dat ik hierbij kan en mag helpen. Mijn oude werkgever (EBS Online in Eindhoven) heeft ons een heel aantal taal en spelling werkboeken gegeven, echt geweldig!!

Bedankt en Gebed

Ik ben jullie allemaal heel erg dankbaar voor alle ondersteuning die ik al zoveel jaren mag ontvangen. Jullie zijn allemaal deel van het werk dat ik doe, zonder jullie is het niet mogelijk! Naast financiën heb ik jullie gebed net zo hard nodig. Zonder God kan ik dit niet doen. Zouden jullie mee willen bidden voor het volgende?

 • De komende On Boarding en dan met name Kids On Boarding
 • De nieuwe vrijwilligers die over een paar maanden naar Texas komen, dit is een spannende tijd voor hen
 • De afronding van de Field Service in Guinee
 • De komende Field Service in Senegal

Heel veel liefs vanuit een bloeiend Texas!

5 antwoorden
 1. Melissa Lauf
  Melissa Lauf zegt:

  Hey Remy,
  Zo leuk om jouw verhaal te lezen vanuit die kant van de wereld! Natuurlijk, ik zal meebidden voor je🙏🏿
  Gezegend Paasfeest.
  Liefs vanuit Guinee 😘

  Beantwoorden
 2. Annèt
  Annèt zegt:

  Lieve nicht Remy, fijn wat van jou en je werk te horen. Blij dat je het zo naar je zin hebt, en van dat je moeder en Kim een poosje komen.
  Veel lieve groetjes, Annèt.
  Keep the Good spirit up!

  Beantwoorden
 3. Anoniem
  Anoniem zegt:

  Lieve Remy,
  Gezellig weer wat te vernemen van je. Al weer 2 jaar in Texas, niet te geloven. Hoop dat je goede Paasdagen zult hebben en daarna fijne tijd met je moeder en Kim.
  Lieve groet van Nel

  Beantwoorden
 4. Barbara
  Barbara zegt:

  Hee lieverd,
  Ik had al als eerste een reactie geplaatst maar zie hem niet hier terug.
  Misschien aan de Amerikaanse kant. Ik ga effe kijken1😉
  Xxx mama

  Beantwoorden
 5. Anoniem
  Anoniem zegt:

  Hoi Remy,
  So Sorry voor mijn late reactie!
  Wat een pràchtig blog schreef je weer, zo hartverwarmend!
  Weer heel fijn om te lezen waar je allemaal mee bezig bent (naast de info, die ik krijg van Barbara).
  Als je op 1 augustus je presentatie geeft, vind je het misschien leuk en zinvol als ik het fotoboek
  van mijn reis naar Senegal van bijna twee jaar geleden meeneem. Maar natuurlijk heb je zelf ook al veel mooie foto’s om te laten zien. Ik hoor het tegen die tijd wel.

  Veel verder succes en liefs,
  Monique

  Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.