Na een zeer lange en vermoeiende reis ben ik donderdagavond om 22.30 uur aangekomen op het terrein van Mercy Ships. Nederland lag toen al lekker te slapen. Na even gekletst te hebben met wat andere vrijwilligers ben ik mijn bed op gaan zoeken. De mensen van Mercy ships hebben echt hun best gedaan om ons thuis te laten voelen. De kamers zijn gezellig ingericht en op elk bed stond een mandje met allerlei American goodies. Na een nacht heerlijk geslapen te hebben ben ik samen met twee andere vrijwilligers het terrein gaan verkennen. Wat is het hier groot en mooi! Het is heel warm en vochtig en we worden door iedereen gewaarschuwd voor fire ants, snakes en scorpions. Ik ben ze nog niet tegengekomen en ik hoop dat dat ook zo blijft :). Door de dag heen druppelde er steeds meer vrijwilligers binnen. Er is een café op het terrein waar we met een groep gezellig koffie hebben gedronken. Morgen begint officieel de training en maak ik kennis met de rest van de groep.

Bedankt voor alle gebeden en bemoedigende berichtjes, het heeft echt een verschil gemaakt. Foto’s volgen zo snel mogelijk!

18 antwoorden
  1. Sara
    Sara zegt:

    Mooi dit te horen Remy…en leuk om je zo te kunnen volgen….ben je toch niet helemaal weg!!
    Veel plezier met het verkennen daar…
    Big hug..x Sara

    Beantwoorden
  2. Barbara
    Barbara zegt:

    Dit is echt geweldig, alsof je nog in Eindhoven zit..
    Maar ja daar waren geen SLANGEN..sorry lieverd je kent mijn fobie..Maar je weet het he, op de paadjes blijven lopen, lange broeken aan en ze zijn banger voor jou dan andersom!! Moet ik je nog wel een brief sturen via de snail mail?? We communiceren ons een ongeluk..really great!! Big kiss from the mothership..

    Beantwoorden
  3. Margot
    Margot zegt:

    Hoi Remy, leuk om wat van je te lezen. Zo blijven we ook via de site een beetje op de hoogte. Ik heb overigens nog geen Facebook-account …… Maar wel een mailadres. Ha, ha, ha. En luister goed naar je moeder! Liefs, MJP

    Beantwoorden
  4. Annemieke
    Annemieke zegt:

    Lieve Remy!

    Wat goed om te lezen dat je veilig bent aangekomen! Het is fijn om je zo van ‘dichtbij’ te kunnen volgen. Ik hoop dat je een geweldige trainingstijd in Texas zult hebben. Ik blijf aan je denken en voor je bidden! Heel veel liefs, Annemieke

    Beantwoorden
  5. Beige
    Beige zegt:

    Lieve juf,
    Fijn dat u veilig bent aangekomen.
    Goed om te horen dat u het naar u zin heeft.
    Heeft u al leuke vrienden en vriendinnen gemaakt?
    Ook leuke jongens daar 😉
    We missen u heeeeeel erg.
    Laat maar snel weer iets van u horen.
    Groetjes, Beige
    en een kusje van Johan.

    Beantwoorden
    • Remy
      Remy zegt:

      Dag lieve klas Beige,

      Wat leuk om van jullie een berichtje te krijgen. Leuk ook om te zien dat veel van jullie op mijn website kijken en af en toe een bericht achterlaten. Ik zou het liefst iedereen een persoonlijk berichtje terugsturen, maar ze houden ons hier heel druk bezig dus heel veel tijd heb ik hier niet voor.
      De training is nu echt begonnen! Ik zit nu net als jullie iedere dag in een klaslokaal. Ik moet alleen nog iets langer naar school, namelijk tot een uur of 5. We leren heel veel over het schip waar we straks naar toe gaan, wat ik moet doen als er brand uitbreekt en hoe we om moeten gaan met zoveel mensen uit andere landen.
      Ik heb al heel veel vrienden en vriendinnen gemaakt 🙂 Iedereen is hier heel erg aardig. Natuurlijk mis ik iedereen in Nederland heel erg en jullie natuurlijk ook! Luisteren jullie goed naar juf de Koning en juf Uit het Broek?
      Groetjes en knuffels voor jullie allemaal!

      Beantwoorden
  6. Joanna
    Joanna zegt:

    Haay juf ik mis u heel erg!
    en ik ben blij dat u veilig in Texas
    bent aangekomen!
    veel plezier daar.
    en heel veel kusjes en knuffels van mij!
    groetjes joanna

    Beantwoorden
  7. Judithr
    Judithr zegt:

    Hey lieve Remy,
    Gelukkig bestaat er FB en een blogsite en blijf ik op de hoogte van je leven ver weg. Het ziet er goed uit. Hopenlijk voel je je al een beetje thuis. Het was wel ff raar vanmorgen;geen Remy bij de koffie. Maar ik draag dit gemis met blij gemoed:). Heb je al Starbuckskoffie gedronken?
    Veel suc6 met alle nieuwe indrukken
    lieve groetjes, Judith

    Beantwoorden
    • Remy
      Remy zegt:

      Hey Judith,

      Ik vind het ook nog steeds erg vreemd om ’s ochtends niet naar de EBS te gaan. Er zijn stiekem toch heel wat gewoontes naar binnen geslopen ;), zoals ‘ons’ koffiemomentje! Ik heb hier nog geen starbucks gedronken, want we verlaten maar zelden de campus. Maar ik denk dat een bezoekje aan de Starbucks het eerste is wat ik zal doen als ik aankom op het schip :)!

      Liefs Remy

      Beantwoorden
      • Judithr
        Judithr zegt:

        Lieve Remy,

        Voor ons is het alweer bijna vakantie. Gek hoor, dat jij nu een totaal ander leven leidt.Begint het te wennen? Op de foto’s ziet het er iig goed uit. Hopenlijk heb je geen last van heimwee.(zou niet echt goed uitkomen…)Om het weer hoef je het niet te hebben;de zomer wil maar niet echt lukken.Wanneer ga je naar het schip?Veel lieve groetjes Judithr

        Beantwoorden
  8. geerte
    geerte zegt:

    Hallo juf

    Fijn dat je in texas bent aangekomen.
    We hopen dat je daar een fijne tijd hebt.

    PS: Beige is onze klas we hebbben op je blog gereageerd met onze klas :p

    Beantwoorden
  9. Caprice,Rowena,Geerte,Lejli
    Caprice,Rowena,Geerte,Lejli zegt:

    lieve juf

    we missen u heel erg.
    we zijn al druk bezig met de musical
    we denken nog heel vaak aan u.
    we hopen dat je een fijne tijd hebt
    we love you

    xxx Caprice,Lejli,Rowena,Geerte

    Beantwoorden
  10. rowena
    rowena zegt:

    halo juf ik mis u heel erg maar de jongens die doen stoer maar achter af missen ze u ook en morge hebben we sportdag maar groep acht niet wij gaan musical oefenen maar ik vind het niet erg ( sportdag was niet door gegaan door regen )en ik ben bijna beter aan mijn knie maar ik hoop dat u veilig naar afrika gaat kus kus rowena uit beige

    Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.