Ik mis de herfst! Ik ben nooit echt een zomer mens geweest. Ik hoor je denken, wat doe je dan in Afrika? Tja, als God roept zeg je geen nee. Het is op het schip gelukkig lekker fris en ik zit dan ook geregeld met een dikke trui, dikke sokken en een kop thee op mijn bed. Toch is dat niet helemaal hetzelfde als thuis. Ik heb altijd genoten van de herfst, de kortere dagen, de verwarming weer aan, de verkleurende en vallende bladeren, kaarsjes aan, zooo gezellig. Maar ondanks de dingen die ik hier mis voel ik mij op mijn plaats. Ik weet dat God mij hier geplaatst heeft voor dit seizoen, voor deze periode van mijn leven.

In mijn laatste blog beloofde ik mijn klas voor te stellen, dus bij deze: 

Elsa

Jacob

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Megan

Will

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
  

Anna

Andre

 

 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Malachi

Caroline

 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Deze schoolfoto’s zijn genomen op de ‘Bridge’, aan het stuur van het schip 🙂 Ik heb 8 geweldige, slimme, gekke, creatieve en uitdagende kinderen. Iedere dag is weer anders en iedere dag besef ik weer wat een bijzonder werk ik mag doen.
 
Grade 4 and 5 Class Picture

 

Naast mijn ‘gewone’ werk als juf mag ik dit jaar ook leiding geven aan de basisschoolleerkrachten. Een nieuwe uitdaging waar ik nooit echt ambitie voor gehad heb, maar ik moet eerlijk zeggen dat ik ervan geniet.

 
De afgelopen maanden werd ik er meerdere keren bij bepaald dat God mij niet alleen heeft geroepen om Hem hier op het schip als juf te dienen. Hij is een werk in mij begonnen en wat Zijn hand begon laat Hij niet los. Ik mag God’s trouw niet alleen ervaren in het werk wat het schip doet, maar ik mag het ervaren in mijn persoonlijk leven. God heeft Zijn kinderen lief en wil dat we in vrijheid leven. Los van leugens die zo vaak ons leven beheersen. God is trouw door de stormen van ons leven. Misschien niet altijd zichtbaar en misschien niet op de manier die wij in gedachten hadden, maar Hij is daar!!
 
Zephaniah 3:17
The Lord your God is with you, he is mighty to save. He will take great delight in you, he will quiet you with his love, he will rejoice over you with singing. 
 
God rejoices over ME and YOU! In die zekerheid mogen wij leven en vertrouwen. Dank jullie wel voor al jullie aandacht, berichtjes en gebeden. Love you all!
3 antwoorden
  1. Irene
    Irene zegt:

    Hoi Remy,

    Leuk om je blog weer te lezen!
    Tsja, de herfst, het is hier inderdaad erg mooi nu 🙂
    Fijn om echt te mogen ervaren dat je nu op de Africa Mercy goed zit, om daar God te dienen!
    Suc6 met de leuke uitdaging als leidinggevende, leuk hoor!

    Gezegende tijd met de kids aan boord en alle andere mensen om je heen!

    groetjes Irene

    Beantwoorden
  2. Annemieke
    Annemieke zegt:

    Lieve Remy!

    Dank je wel voor je mooie blog en getuigenis! Het is zo waar en bemoedigend!
    Heel veel zegen en sterkte voor iedere dag! In het vertrouwen dat God altijd met ons is en zich over ons verheugd! 🙂

    Heel veel liefs,
    Annemieke

    Beantwoorden
  3. Barbara
    Barbara zegt:

    Lieverd, Weer prachtig gezegd…
    en je bent zo’n kind van mij, de herfst is ook mijn favoriete jaargetijde…de sfeer, de geuren, de kleuren, het kaarslicht en de ontmoetingen…
    Lekker met dassen en vesten en hoge sneeuwlaarzen sjokken door bossen..bezig met boeken en mooi films noem maar op..op de bank met een kleedje…
    Mooi ook om je kids te zien en wat een luxe, zo met 8 kinderen aan de slag te kunnen maar ook je nieuwe taak:
    Ik wist het! Je kan het! dikke vette kus van je mama

    Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.