In Amerika is het vandaag Thanksgiving. We zijn een internationale organisatie, dus worden er regelmatig feestdagen gevierd aan boord. Thanksgiving wordt anders gevierd dan mensen gewend zijn, omdat we toch echt nog steeds op een schip in Afrika wonen en dus hebben we niet alles tot onze beschikking. Maar desondanks maken mensen er het beste van en is het echt een feestdag te noemen. En ik? Ik doe lekker mee! Vandaar deze blog waarin ik graag met jullie deel waar ik allemaal dankbaar voor ben.

Iedereen aan boord heeft iets toegevoegd aan deze Thankful muur.

 

Ik ben dankbaar voor mijn familie en vrienden. Het klinkt misschien cliché, maar ik kan niet vaak genoeg zeggen hoe gezegend ik ben met familie en vrienden om me heen die van me houden en me door dik en dun steunen.

My fantastic family!

 

Ik ben dankbaar voor het werk dat ik mag doen. Ik mag God dienen met de gaven en talenten die Hij mij gegeven heeft op een wel heel unieke locatie.

Ik ben dankbaar voor mijn Mercy Ships family. Ik heb hier een geweldige groep mensen om me heen waar ik iedere dag van geniet en van mag leren.

Ik ben dankbaar voor mijn klas. Een gezellige, drukke groep kids die ik mag zien groeien en hen daarin mag ondersteunen.

Vandaag hebben we het over de eerste Thanksgiving gehad.

 

Ik ben dankbaar voor een eenpersoonskamer waar ik een aantal weken heerlijk van mag genieten. Ja ja, het zijn de kleine dingen die een mens blij kunnen maken.

Ik ben dankbaar voor mijn yoghurtmaker. Ik ben nog steeds aan het ontdekken hoe ik de lekkerste yoghurt kan maken, maar oh wat leuk om te doen.

Ik ben dankbaar voor mijn sponsors. Vanwege jullie steun, financieel en/ of gebed kan ik hier zijn en dit werk doen.

Ik ben dankbaar voor post in welke vorm dan ook. Kaartjes, brieven en pakketjes, it makes my heart happy!

Vandaag toevallig twee verwenpakketjes van thuis ontvangen.

Mijn kids verwennen mij af en toe met een lief kaartje.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ik ben dankbaar voor mijn collega’s. Ik ben deel van een superleuk team, we zijn een inspiratie en een steun voor elkaar.

The Mercy Ships Academy Team

 

Ik ben dankbaar voor Afrika. Een ‘rijk’ land dat mij nog veel kan leren. 

Ik ben dankbaar voor ‘two minute showers’. Het is in ieder geval beter dan een ‘one minute shower’!

Ik ben dankbaar voor koffie. We hebben heerlijke koffie aan boord, maar ook in Pointe Noire zijn er leuke plekjes te vinden waar je gezellig koffie kunt drinken.

Bovenal ben ik dankbaar dat ik een kind van God ben. Ik mag in alles op Hem vertrouwen. Ik hoef me nergens zorgen over te maken, want Hij heeft mijn leven in Zijn hand. Wat geweldig om te weten dat Hij ons nooit zal verlaten. 

Yes, my soul, find rest in God; my hope comes from him. Truly he is my rock and my salvation; he is my fortress, I will not be shaken. Psalm 62:5-6

Als dit geen reden is om dankbaar te zijn!

3 antwoorden
  1. Annemieke
    Annemieke zegt:

    Lieve Remy!

    Last but not least… wat zijn wij ontzettend dankbaar voor en gezegend met jou! Voor wie je bent, zo mooi, bijzonder, waardevol en getalenteerd! Voor de verhalen en de foto’s waarmee je ons iedere keer weer weet te ontroeren! What a blessing you are! 🙂
    Tot gauw!
    Heel veel liefs,
    Annemieke

    Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.