Waar zal ik beginnen. Het is alweer even geleden sinds mijn laatste blog. Kerst ligt alweer even achter ons en in Nederland wordt er weer volop uitgekeken naar de lente. Wij zitten nog steeds in het regenseizoen met hier en daar een cycloon (geen zorgen, de kapitein heeft het allemaal onder controle). De rapporten voor het derde kwartaal zijn weer geschreven en we maken ons klaar voor de laatste paar maanden school. Even wat highlights van de laatste maanden;

Sambany voor en na de operatie. Zijn tumor woog 7kg en de operatie duurde 12 uur. Wat een wonder!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Field Trip naar Ambatovy International School of Madagscar.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

De tijd vliegt en voor ik het wist moest ik weer een beslissing nemen, naar huis of nog een jaar op het schip. Ik nam al snel de beslissing dat ik naar Nederland terug zou keren tenzij God mij vertelt dat ik moet blijven. Vanaf het begin voelde ik daar vrede over en die vrede werd alleen maar sterker naarmate de tijd verstreek. De volgende woorden/ verzen stonden centraal in deze tijd;

 Philippians 4:7 
And the peace of God, which transcends all understanding, will guard your hearts and your minds in Christ Jesus.
Psalm 27:14 
Wait for the Lord; be strong and take heart and wait for the Lord.
Deze vrede heb ik als nooit tevoren mogen ervaren. Keer op keer maakte God mij duidelijk dat het niet om het resultaat (antwoord) gaat, maar om de reis. Ik heb samen met God in alle rust mogen wandelen door alle vragen, twijfels, angsten en onzekerheden heen en als ik weer om een antwoord vroeg was daar weer hetzelfde antwoord; wacht! Dit kan erg frustrerend zijn, maar de diepe vrede van God overtreft alles!
Een aantal weken geleden viel alles op zijn plek en maakte God mij op verschillende manieren duidelijk dat ik nog een jaar moest blijven. God heeft een diep(er) verlangen in mijn hart gelegd. Een diep verlangen om een goede leider te zijn van het basisschool team, een bemoediging, een steun. Ik heb een hart voor deze school. Dit kleine schooltje dat deel is van een prachtige organisatie dat dagelijks hoop en genezing brengt. Mijn verlangen is om de kinderen en hun families te dienen en er voor hen te zijn, zodat zij zich op hun beurt weer in kunnen zetten op andere plekken op het schip. God is groot en trouw! Ik wil Hem gehoorzamen en gaan waar Hij mij zendt.
Binnenkort zal er weer een nieuwe nieuwsbrief verschijnen met meer praktisch nieuws wat betreft mijn beslissing. Ik wil jullie weer hartelijk bedanken voor al jullie steun en gebeden!
John 16:33 
“I have told you these things, so that in me you may have peace. In this world you will have trouble. But take heart! I have overcome the world.”
Nog een gekke foto van mijn klas en team.
2 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.