Dit schooljaar (mijn vierde alweer) vliegt voorbij. Als leerkracht ben ik ieder jaar weer verbaasd hoe snel het allemaal gaat. Ik verveel me geen moment met mijn leerlingen; de vele activiteiten die we doen in de klas, buiten de klas, op het schip, van het schip etc. Voor zowel de kinderen als voor mij was het fijn om een tweede jaar in Madagaskar te zijn. Het kan vermoeiend zijn om ieder jaar weer aan een nieuwe cultuur te wennen. Het was dan ook heerlijk om bij aankomst in augustus te weten waar de lokale supermarkt zit, hoeveel alles ongeveer kost, mensen te kunnen begroeten in hun eigen taal en natuurlijk waar de goede eetplekjes zijn.

L'Affiche! A local restaurant.

L’Affiche! A local restaurant.

 

 

 

 

 

 

 

 

Dit is ook zo voor een werkplek. Het is fijn om te weten hoe alles reilt en zeilt in de Mercy Ships Academy. Er is zoveel te leren op een nieuwe werkplek, de vele regels en afspraken, waar kan je alles vinden en wie vraag ik wat. Inmiddels weet ik na vier jaar de antwoorden op deze vragen. Dit maakt de start van een schooljaar makkelijker en geeft wat meer ontspanning. Er komen natuurlijk andere uitdagingen voor in de plaats en dat is alleen maar goed, we moeten ons natuurlijk niet gaan vervelen. Ik leer ontzettend veel als hoofd van de basisschool. Leiding geven is een unieke ervaring en ik ben dankbaar voor het vertrouwen die de organisatie in mij stelt. Het gaat zeker niet altijd van een leien dakje, maar samen met God mag ik hierin iedere dag groeien.

The amazing Elementary teachers!

The amazing Elementary teachers!

 

 

 

 

 

 

 

 

Jullie hebben je misschien al afgevraagd, Wat gaat Remy doen volgend schooljaar? Een terechte vraag waar ik al sinds eind 2015 mee bezig ben. Het was voor mij al snel duidelijk dat het tijd was om het schip te verlaten, voor nu althans. De Africa Mercy is inmiddels mijn thuis geworden en ik sta nog steeds volledig achter de organisatie en het werk dat ik voor hen mag en kan doen. Maar het leven aan boord is intens en soms zelfs zwaar. Het komt met mooie en geweldige momenten en ervaringen, begrijp me niet verkeerd, maar toch is het voor mij na 4 jaar tijd om afstand te nemen van mijn tweede ‘thuis’. Mijn plan was om naar Nederland terug te keren en op mijn gemakje te kijken wat God voor mij in petto heeft. Het liep/ loopt allemaal wat anders…

In oktober 2015 ben ik benaderd door het hoofdkantoor in Texas of ik eventueel voor de organisatie wil blijven werken, maar dan in Texas. In december hebben ze mij officieel een baan aangeboden binnen de afdeling ‘Staff Development’, maar ook deels binnen de ‘Academy’. Na een aantal weken van gebed en overleg heb ik deze baan geaccepteerd. Hieronder een korte samenvatting van wat ik zal doen;

Ieder jaar worden er 3 trainingen verzorgd (die ik zelf 4 jaar geleden ook heb gedaan) om de lange termijn vrijwilligers te begeleiden in de overgang naar het schip. Ik zal met name gericht zijn op de gezinnen die op het schip gaan werken. Het is vooral voor ouders en kinderen/ tieners een hele onderneming en we willen hen zo goed mogelijk begeleiden hierin. In de weken dat er geen trainingen zijn zal ik me blijven bezighouden en inzetten voor de Mercy Ships Academy.

Het is opnieuw een stap in geloof! Mijn Thuis Front Team zal binnenkort een brief met meer informatie versturen aangezien ik jullie hulp nog steeds nodig zal hebben, zowel voor gebed als financieel. Zonder jullie is geen van het werk dat Mercy Ships dagelijks doet mogelijk!

Laatst mocht ik samen met een aantal leerkrachten deel zijn van een ‘Dress Ceremony’. Dit is een ceremonie om te vieren dat de VVF vrouwen officieel ‘droog’ zijn. Dit betekent dat ze geen urine meer lekken. De meeste van deze vrouwen hebben een vreselijke bevalling doorstaan wat de blaas en baarmoeder permanent heeft beschadigd. Het was een moment waarin ik opnieuw mocht beseffen waarom ik hier ben en ik dit werk (samen met jullie) mag doen; zonder jullie bijdragen en ondersteuning is dit niet mogelijk!

Ik mocht deze vrouw een cadeau overhandigen en daarna voor haar bidden.

Ik mocht deze vrouw een cadeau overhandigen en daarna voor haar bidden.

 

 

 

 

 

 

 

 

A tunnel of love!

A tunnel of love!

 

 

 

 

 

 

 

 

Er zijn zoveel meer geweldige momenten waarvan ik kan en mag getuigen. God doet een geweldig werk door Mercy Ships heen en ik ben dankbaar dat ik daar een klein deel van uit mag maken.

Ik kijk uit naar het volgende hoofdstuk voor mij binnen Mercy Ships. Ik zou het geweldig vinden als jullie met en voor mij zouden bidden. (Ik bid ook graag voor jullie, dus als er specifieke gebedspunten zijn… let me know!)

Liefs Remy

1 antwoord
  1. leonie
    leonie zegt:

    Wat een nieuws…ik moet dit even verwerken! Maar wat een gave stap Remy! Past echt bij jou. Maar Nederland is niet hetzelfde zonder jou 😉

    Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.