Ik hou van lezen. Ik kan mezelf helemaal verliezen in een goed boek. Ik moet mezelf soms dwingen om het boek weg te leggen, zeker als het al laat op de avond is. Ik lees nog steeds het liefst een ‘echt’ boek dan een boek op een scherm. De geur, de bladzijdes omslaan, zien hoe ver je al bent en hoeveel langer nog. Als het boek dan eindelijk uit is ervaar ik vaak een mix van emoties; trots, blij, verbaasd (als het einde anders is dan je verwacht had, maar soms ook teleurstelling. Teleurstelling omdat je afscheid moet nemen van een verhaal waar je helemaal in zat en je nu weer moet beginnen aan een nieuw verhaal, een nieuw hoofdstuk, nieuwe personen die je moet leren kennen. Ken je dat gevoel?

ec4e0634159fab0ce6dddc1823c5858b

 

 

 

 

 

 

 

Het seizoen waar ik nu in zit voelt een beetje zo. Mijn ‘Africa Mercy’ boek is uit. Ik heb genoten van dit boek. De personen die ik heb leren kennen, de ervaringen die ik heb opgedaan, de lessen die ik mocht leren. Er waren ontspannen hoofdstukken, maar ook spannende en moeilijk te begrijpen hoofdstukken waar ik me doorheen moest worstelen. Het was een boek waaruit ik veel voldoening kon halen, a ‘feel good’ boek. Nu het boek uit, afgesloten is, ervaar ik een mix van emoties. Voldoening, maar ook teleurstelling dat het boek uit is.

Last walk down the gangway!

Last walk down the gangway!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

An ending and a new beginning!

An ending and a new beginning!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Mijn Africa Mercy boek is na 4 jaar uit en mijn IOC (International Operational Center) boek ben ik inmiddels begonnen. Veranderingen, afscheid nemen, een nieuw begin, niets wat ik niet eerder heb gedaan en doorgeleefd heb. Helaas maakt het niet uit hoe vaak je iets nieuws begint of hoe vaak je afscheid neemt, het blijft lastig. Iets waar je doorheen moet, wat nu eenmaal bij het leven hoort. Het woord ‘transition’ wordt op verschillende manieren beschreven;

overgang, oversteek, overtocht

transition, change, passage, passageway, gangway, death

Mijn moeder gaf mij deze Franse uitdrukking; afscheid nemen is een beetje doodgaan.

Mijn moeder gaf mij deze Franse uitdrukking; afscheid nemen is een beetje doodgaan.

 

 

 

 

 

 

 

 

Van het een naar het ander, een einde van een boek betekent het begin van een ander. Transition is ongemakkelijk, soms zelfs pijnlijk, maar dat betekent niet dat we het uit de weg moeten gaan. Transition is een passageway naar iets nieuws, pijnlijk, maar het alles waard!

7389209_orig

 

 

 

 

 

 

 

Ik ben inmiddels aan mijn nieuwe boek (Mercy Ships IOC in Texas) begonnen. Al heb ik mijn vorige boek (Africa Mercy) nog vers in mijn gedachten, ik kan toch langzaamaan genieten van het nieuwe boek in mijn handen.

Nieuwe groep vrijwilligers. Zij vertrekken volgende week richting de Africa Mercy.

Nieuwe groep vrijwilligers. Zij vertrekken volgende week richting de Africa Mercy.

 

 

 

 

 

 

 

 

My Small Group. Ik heb hen de afgelopen weken mogen begeleiden en ondersteunen. Ook zij maken een grote verandering door.

My Small Group. Ik heb hen de afgelopen weken mogen begeleiden en ondersteunen. Ook zij maken een grote verandering door.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Een van mijn nieuwe taken is het begeleiden en ondersteunen van de kinderen en hun ouders die naar het schip vertrekken.

Een van mijn nieuwe taken is het begeleiden en ondersteunen van de kinderen en hun ouders die naar het schip vertrekken.

 

 

 

 

 

 

 

 

Over een paar weken zal ik weer even in Nederland zijn. Ik hoop dan iets meer te delen over het afgelopen jaar in Madagaskar en mijn nieuwe baan in Texas. Houd je email in de gaten voor een datum voor een Meet & Greet.

Dank jullie wel voor al jullie gebed, ondersteuning, berichtjes en zoveel meer. Ik kijk er naar uit jullie weer te zien!

From sailor to cowboy :)

From sailor to cowboy 🙂

 

 

 

 

 

 

 

 

 

1 antwoord
 1. barbara
  barbara zegt:

  Prachtig verwoord lieverd, ,juist gesproken.
  Maak weer een plekje voor je vrij..
  The girls will pick you up!
  Ik worstel me dan door de allerlaatste toetsen (ha ha.!)
  Xxxx Xxxxmama

  Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.