Staff Development aspires to cultivate a culture of learning within Mercy Ships. Our desire is to educate, equip, and empower Mercy Ships staff to accomplish the Vision and live out Mercy Ships Core Values;

Love God
Love and serve others
Be people of integrity
Be people of excellence in all we say and do.

OnBoarding January 2017

OnBoarding January 2017

 

 

 

 

 

 

 

Het weer is heerlijk koel, de slangen houden hun winterslaap, geen rondvliegende insecten en regelmatige reünies met ‘ship friends’.

Het is goed om weer in Lindale, Texas te zijn. Niet alleen vanwege bovenstaande dingen, maar vooral vanwege de geweldige training (OnBoarding) die weer plaatsvindt. De januari training is altijd wat kleiner. De groep bestaat op dit moment uit mensen die op het hoofdkantoor werken, ook zij volgen de training om een goed beeld te krijgen van de organisatie, maar ook wat de vrijwilligers aan boord de Africa Mercy door en mee maken.

Het is een drukke periode, maar ik geniet volop. God doet geweldige dingen door deze training heen en ik ben iedere dag opnieuw dankbaar dat ik daar een klein deel vanuit mag maken. Iedereen heeft zo zijn aandeel in het geheel. Ik geef een aantal lessen over cultuurverschillen, cultuurschok en het leven in een gemeenschap. Ook leid ik een Small Group waarin we in kleine kring dieper op de zaken die in de lessen naar voren komen ingaan.

Small Group

Small Group

 

 

 

 

 

 

 

Bovenop de lessen en gesprekken die dagelijks plaatsvinden ben ik ook veel bezig om mijn nieuwe rol verder te ontdekken. Mijn officiële titel is OnBoarding Family Liaison. Ik ben verantwoordelijk voor de begeleiding van gezinnen naar het schip. Naast alle praktische zaken hebben gezinnen (en alle andere vrijwilligers natuurlijk) te maken met veel emoties en stress. Huis en haard achterlaten voor het onbekende is overweldigend. Mijn taak is om hen in deze periode te ondersteunen en te begeleiden.

De afgelopen weken hebben we veel taken, verantwoordelijkheden en details vastgelegd en met alle betrokkenen besproken. Veel vergaderingen, emails en kleine gesprekken hier en daar om het hele proces zo goed mogelijk vast te leggen. De overgang van leerkracht naar mijn huidige baan is nogal een verschil. Maar de afgelopen weken heeft God mij regelmatig opnieuw duidelijk gemaakt dat dit mijn plek is. Het voorbereiden en ondersteunen van gezinnen en met name de kinderen is zo ontzettend belangrijk. De gezinnen en de Mercy Ships Academy aan boord nemen een belangrijke plaats in. Zij zijn als het ware een pilaar van de gemeenschap. Ik vind het een eer dat ik hen mag vertegenwoordigen en misschien een klein verschil mag uitmaken in hun levens.

Naast het vele werk wat verzet wordt hebben we ook veel lol samen. Zo is er iedere vrijdag een ‘Crazy Scrub Day’. Het medisch personeel aan boord van de Africa Mercy trekken op vrijdag hun gekste ‘scrubs’ (uniform) aan en hier op het hoofdkantoor doen we daar leuk aan mee.

Crazy Scrubs Day

Crazy Scrubs Day

 

 

 

 

 

 

Dank jullie wel voor alle gebeden en ondersteuning! Begin maart keer ik weer terug naar Nederland om mijn visum aanvraag verder af te wachten. We bidden en hopen dat dit nu snel afgerond mag worden, zodat ik snel verder mijn werk vanuit Texas mag doen.

Liefs vanuit Texas!

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.