De eerste berichten over gesignaleerde slangen en schorpioenen zijn inmiddels binnen. Ik had gehoopt dat deze verhalen mij bespaard zouden blijven, maar helaas. Ik ben nu nog alerter dan ik al was en wacht gespannen mijn eerste ontmoeting met deze minder gewaardeerde creaties van Gods schepping af.

We hadden weer een volle week met onder andere de onderwerpen ‘The God we serve’, ‘Kingdom Principles’, ‘Principles of Prayer’ and ‘Communication with God’. In zo’n week zijn er altijd onderwerpen die je meer aanspreken dan andere. Het is ook bijna onmogelijk om alles wat je ziet en hoort op te slaan en te onthouden. Je neemt met je mee wat bij jou past en daar ga je dan verder mee aan de slag. Het is mooi om tijdens deze training te zien hoe God werkt door ieders leven heen. Iedereen gaat een andere weg en pikt weer iets anders uit al deze lessen op. We zitten dan wel in dezelfde les, maar we horen allemaal iets anders. God spreekt tot een ieder van ons op een andere manier. Omdat het horen van Gods stem een belangrijk onderdeel was van deze week, werd de week afgesloten met een ‘Silent Retreat’. Dit hield in dat we, met alleen een bijbel, wat schrijfbenodigdheden, water en wat eten, werden gedropt in een bos/park en daar vier uur stil hebben doorgebracht. Ik stond hier in eerste instantie niet echt om te springen. Het was op een zaterdag, het was erg warm en stil zijn is niet mijn ding :). Maar ik kan eerlijk zeggen dat het een goede tijd was en ik kan het iedereen aanraden. Weg van alle geluiden en afleidingen om ons heen en gewoon stil zijn met en voor God.

Naast alle lessen heb ik ook mogen genieten van alle mensen om mij heen. Het is een leuke en gezellige groep! Af en toe ontvluchten we de campus even. Zo zijn we afgelopen vrijdag ergens wat gaan eten en heb ik tussen de cowboys mijn linedance-talenten geshowd. Hier is natuurlijk heel verstandig geen foto van gemaakt ;). Vanochtend ben ik niet naar de cowboy church geweest, maar naar een gemeente op loopafstand van de campus. Tot mijn grote verbazing is Paul Baloche hier de aanbiddingsleider, echt geweldig! Hij was net terug van een tour door Europa en heeft hier kort iets over gedeeld. Hij vertelde over zijn bezoek aan Nederland en hij liet een filmpje zien van zijn korte bezoek aan Opwekking. Wat geweldig om een Nederlands lied heerlijk mee te kunnen zingen en ook je oude voorganger voorbij te zien komen, ik was helemaal in m’n nopjes.

Echt super dat jullie weer de tijd hebben genomen om mijn blog te lezen. Ik zal deze week ook weer wat foto’s toevoegen voor een nog beter beeld van mijn tijd hier.

“…but those who hope in the Lord will renew their strength. They will soar on wings like eagles; they will run and not grow weary, they will walk and not be faint.” Isaiah 40:31

14 antwoorden
  1. Bianca
    Bianca zegt:

    Hoi Remy,

    Wat geweldig om te lezen. Behalve die enge beesten dan, iek echt niet mijn ding.
    Maar wel leuk om op deze manier over je belevenissen te kunnen lezen.
    En grappig om Henk op zo’n afstand te zien. Wij zijn bij het eind concert geweest met Paul B. hahaha, de stroom viel uit en hij stond met zijn megafoon op het podium de aanbidding te leiden. Geweldig. Nou meis, veel zegen en tot lees.

    Beantwoorden
  2. Miranda
    Miranda zegt:

    Hoi Remy,

    Erg leuk om je belevingen te lezen. En ja om dan ook nog onze broeder daar te zien via een filmpje geweldig toch. Ik denk dat de Heer je een knipoog gaf ff een moment van herkenning. Dan wordt je warm van binnen en ontvang je kracht. Veel liefs en Wij kijken met verwachting uit naar al jou avonturen.

    Gods zegen Remy

    Beantwoorden
  3. Talitha
    Talitha zegt:

    heey juf,

    ik heb zaterdag auditie gedaan voor de leeuwenkoning!
    En ik krijg net te horen dat ik door ben!
    Ik ben zo blij.
    Maar ik mis u en bid elke dag voor u.

    Groetjes talitha

    Beantwoorden
  4. Johan & Kim
    Johan & Kim zegt:

    Hoi Lieverd,

    We zijn weer helemaal bij gelezen, moest wel lachen om het feit dat er bij aankomst koffie is gedronken. Sommige dingen veranderen natuurlijk nooit 🙂
    Fijn, om al jouw belevingen te lezen. We brengen je dagelijks in ons gebed bij Onze Vader en bidden je een gezegende tijd toe. Dat je daar op jouw plekkie een zegen mag zijn….

    Onze allerliefste groetjes en alle goeds, Jo & Kim
    Uiteraard xx van Lis en Sil xx

    Beantwoorden
  5. Barbara
    Barbara zegt:

    Ja, ik blijf het zeggen. eerst ergens in kijken voor dat je je voet of hand of je lijf er in steekt…want soms dan steekt het terug..
    Dank je wel weer voor de moeite die je hebt genomen om ons op de hoogte te brengen..en dan die prachtige tekst…wie op de Heer vertrouwen ontvangen nieuwe kracht (en nog veel meer)..waar ook ter wereld..
    Dikke kus, mama

    Beantwoorden
  6. Jemim@ & $usanna
    Jemim@ & $usanna zegt:

    Liefste Juf!
    Leuk om te hooren dat het goed gaat met u.
    Wij mogen met deze juffen nietmeer praten onder het tv kijken bij het eten! Schandalig! De juf doet het zelf ook!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
    Is een cowboy kerk niet een beetje raar????????????

    Groeten en Gods zegen Jemima en Susanna

    AMEN

    Beantwoorden
  7. Talitha
    Talitha zegt:

    heey juf,

    hoe gaat t?
    grp 8 is nou de musical aan t oefenen!
    Het is hun laatste schooldag.
    En al veel vrienden gemaakt?
    Succes op mercy ships!

    x T@lith@

    Beantwoorden
  8. Annemieke
    Annemieke zegt:

    Lieve Remy!

    Wow wat een avontuur zeg. Tjonge, ik hoorde al over de schorpioen in de badkamer. Iehhh, niet fijn… Ze komen dan wel erg dichtbij.
    Wat mooi zoals je in je berichtje omschrijft dat God voor een ieder van jullie iets persoonlijks heeft door de lessen heen. Hij is bij jullie en zegent jullie! Heel veel liefs, Annemieke

    Beantwoorden
  9. Margot
    Margot zegt:

    Lieve Remy,

    Je blogs zijn geweldig om te lezen! Zeer informatief, humoristisch, onderhoudend en zelfs leerzaam (eens een juf …..). Volg de raad van je moeder m.b.t. enge en stekende dieren (waarvan ik het nut in de schepping niet zie, maar ja, ik zie en overzie slechts een zeer beperkt deel daarvan): check, check, double check.

    Liefs MJP

    Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.