“Well done is better than well said.” (Benjamin Franklin)

Ik heb weer een paar volle weken achter de rug waarin weer veel verschillende en mooie onderwerpen zijn besproken. Week drie stond vooral in teken van wie wij zijn in Jezus Christus. We hebben mogen ontdekken welke specifieke gaven God aan ons heeft gegeven. Hoe geweldig om opnieuw te mogen ervaren dat ik een persoonlijk God dien. Hij kent mij, Hij weet wat het beste voor mij is. Hij heeft mij dan ook specifieke gaven en talenten gegeven die ik mag inzetten voor Zijn koninkrijk.

Het heeft mij deze keer iets meer moeite gekost om een blog te schrijven. De dagen zitten zo vol, met zoveel verschillende onderwerpen en activiteiten dat het lastig was om dit allemaal duidelijk onder woorden te brengen. Het ging deze week vooral over mij persoonlijk en dat geeft veel stof tot nadenken. Helaas hebben we daar nu juist niet veel tijd voor. We worden ook flink voorbereid op onze tijd in Afrika. Cultuurverschillen, cultuurschok, taalbarriere, gewoontes en tradities, het is allemaal een keer langs gekomen. Verschillende mensen van het team hier zijn al meerdere keren in Afrika geweest. We hebben veel persoonlijk verhalen en ervaringen gehoord en daar leer je toch het meeste van. Ik kijk er naar uit om handen en voeten aan mijn geloof te geven. In Ghana zullen we de lokale bevolking helpen bij de bouw van een school. Op dit moment hebben de lokalen alleen nog maar een dak. Er wordt ook een vakantiebijbelclub georganiseerd voor de kinderen van de school en uit de buurt.

Gelukkig had ik het afgelopen weekend echt vrij. Geen lessen of verplichte activiteiten, wat een heerlijkheid! Ik heb deze dagen heerlijk kunnen luieren en kunnen nadenken over alles wat ik de week ervoor gehoord had. Natuurlijk heb ik ook een deel van dit weekend gebruikt om de toerist in Texas uit te hangen. We zijn zaterdagavond naar een echte Rodeo geweest, wat een ervaring. Cowboys, barrel racing, mutton busting, calf tying, team roping, ik heb het allemaal gezien.

Ik heb veel reacties gekregen op de verhalen wat betreft de schorpioenen, dus speciaal voor jullie een korte update. Er blijkt in het huis waar ik verblijf een schorpioenennest te zitten… ja je leest het goed. Er galmde regelmatig gegil en geschreeuw door de gangen, gevold door de slappe lach. In totaal hebben 8 mensen een schorpioen gezien en zijn er 2 door deze zwarte schatjes gestoken. Het zijn geen giftige schorpioenen, maar zeer doet het zeker. Vandaag is er iemand langsgeweest om het probleem te verhelpen, dus hopelijk vanaf nu geen verhalen over schorpioenen meer.

Veel van jullie zijn inmiddels aan een welverdiende vakantieperiode begonnen, geniet ervan! Liefs vanuit Texas

11 antwoorden
  1. Bob en Leonie
    Bob en Leonie zegt:

    Lieve Remy,
    We volgen je blog op de voet, wat een spannende dingen maak je allemaal mee! Vooral de schorpioenen hebben indruk gemaakt haha. Bob stak bij t kamperen s’ochtends z’n voet in z’n schoen en haalde die met een geplette naaktslak er weer uit… alleen die steken niet, maar we weten dus hoe je je voelt, altijd die dreiging op de loer 😉 Maar serieus, fijn te lezen dat het goed met je gaat. Ik zie ook regelmatig foto’s op facebook voorbij komen met een stralende Remy dus volgens mij heb je t wel naar je zin daar! Heel veel zegen voor de laatste week in de States en dan hop! het echte werk! Be blessed! We missen je!

    Liefs Leonie en Bob en een kusje van Tobias en Olivia (bedankt voor je kaartje trouwens, die is goed aangekomen! die van ons ook al?)

    Beantwoorden
  2. Annemieke
    Annemieke zegt:

    Lieve Remy!

    Wat een ontwikkelingen allemaal. De tijd gaat zo snel! Nog even en je gaat naar Ghana! Wow, echt super wat je allemaal doet. Geweldig dat je de locale bevolking mag gaan helpen en zo inderdaad handen en voeten aan je geloof mag geven. Je bent heel bijzonder en mooi! Een ware zegen voor de mensen om je heen. Ik denk aan je en blijf voor je bidden.
    Heel veel sterkte en liefs,
    Annemieke

    Beantwoorden
  3. Marleen Pruim
    Marleen Pruim zegt:

    Hey Remy,

    Leuk om je belevenissen te lezen! Een hele andere wereld he?! … internationale studenten, Amerika, druk programma… Ik hoop dat je, door alle drukte en indrukken, kan genieten en dat je zal zien dat het je relatie met Jezus laat groeien en je vormt.
    Super dapper dat je deze stap gemaakt hebt!

    Veel groetjes en enjoy!!
    Marleen

    Beantwoorden
  4. Lareine
    Lareine zegt:

    lieve Remy
    Ja, voor mij ook lekker vakantie! Tijd om jouw blog eens uitgebreid te lezen en te bekijken. Heel indrukwekkend allemaal!
    Het is zeker goed en nuttig datje allerlei informatie krijgt…maar af en toe zullen je oren bijna tuiten denk ik; wat een grote hoeveelheid ‘stof’krijg jij op je afgevuurd zeg!Maar tussen de regels door lezen we ook dat je geniet en mag weten dat God je op deze plaats gezet heeft.
    Lieve Remy, we bidden voor je!
    ’n echte Hollandse hug voor jou!
    liefs,
    Lareine

    Beantwoorden
  5. Johan & Kim
    Johan & Kim zegt:

    Hoi Lieverd,

    We zijn weer helemaal bij gelezen 🙂
    Geweldig dat onze Vader je dit plekkie heeft gegeven, ENJOY !!

    We bidden voor je, Jo en Kim
    xXx-jes van de kids

    Beantwoorden
  6. Dorenda
    Dorenda zegt:

    “Uit het oog, maar niet uit mijn hart!”
    Lieve Remy, wat leuk om je verhalen te lezen en wat fijn om je zo af en toe eventjes te zien op een foto :-)!
    Ik blijf je volgen!

    Kus van Doren (en natuurlijk ook van Daan!)

    Beantwoorden
  7. Barbara
    Barbara zegt:

    Goed gedaan weer, we are again well informed!
    Hou je taai, it’s sooooo special and exciting! Never a dull moment with God in your life! Dikke kus en gauw tot horens, je favoriete kussen doe ik morgen op de post! liefs mama

    Beantwoorden
  8. Joanna
    Joanna zegt:

    Wat eng van die schorpioenen!
    bent u al gestoken?
    Ik ben blij dat hier geen schorpioenen zijn!
    Maar heel veel sucses!
    liefs joanna

    Beantwoorden
  9. Eline
    Eline zegt:

    Hee Remy,

    Ik zag al op facebook staan dat je je verhalen hier schrijft, dus ik dacht: ik ga eens even kijken! Wat een avonturen hihi, maar het is leuk om het te lezen! Ik zal het zeker blijven lezen, en ik ga nu even je foto’s bekijken!

    Liefs van Eline xx

    Beantwoorden
  10. Jennifer Bakker
    Jennifer Bakker zegt:

    Hoi remy,

    Wat zijn je foto’s leuk. Volgens mij ben jij daar wel op je plek. Denk je al in het engels?

    Groetjes Jennifer

    Beantwoorden
  11. geerte kooistra
    geerte kooistra zegt:

    Lijkt me niet fijn die schorpioenen in huis te hebben.
    En die andere foto’s met die stieren of paarden, dat is wel zielig wat ze die beesten aan doen.
    En dat reddings zwemmen, die pakken zagen er echt heel erg grappig uit!!!! 😀 lol!!

    Veel suc6!

    Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.