Basic Safety Training

Het is niet te geloven, maar de training in Texas zit erop. Mijn tijd hier is echt voorbij gevlogen. Afgelopen week was een intensieve laatste week. Omdat ik voor langere tijd op een schip zal werken moet ik in het bezit zijn van een Basic Safety Training diploma. Ik heb daarom onder andere alles geleerd over het blussen van vuur met verschillende blussers.  Veel theorie, maar natuurlijk ook oefenen in de praktijk. Ik heb in twee minuten een brandweerpak en een zuurstoftank met masker moeten aantrekken. Het dragen van deze gehele outfit is geen pretje en kan wat benauwd aanvoelen. Zeker als je een donkere ruimte gevuld met rook in moet gaan om een ‘slachtoffer’ te redden en het vuur moet blussen. Maar ik kan eerlijk zeggen dat het allemaal heel goed ging en ik vond het zelfs af en toe wel leuk om te doen. We werden tijdens deze oefeningen goed bijgestaan door een deskundig team van brandweermannen en ambulancepersoneel.

We hebben verder in de week veel geoefend in het geven van first aid, CPR en hoe we een AED apparaat moeten gebruiken. We hebben in totaal 7 examens moeten maken, dus het was belangrijk dat ik goed bij de les bleef. Of dit ook elke dag gelukt is laat ik in het midden, het belangrijkste is dat ik alle examens positief heb afgesloten.

We hebben de training afgesloten met een training in het water. We hebben alles geleerd over hoe we moeten handelen in een noodgeval, bijvoorbeeld als het schip zinkt. Het is belangrijk dat we dit ook in de praktijk kunnen brengen. Daarom hebben in een zwembad geoefend met speciale pakken die je leven kunnen redden mocht het schip zinken. Ook dit pak moesten we binnen twee minuten kunnen aantrekken. Na wat oefeningen met het pak gedaan te hebben, werd er geoefend met de reddingsboot. We moesten met en zonder het speciale pak in de reddingsboot kunnen klimmen. Het leukste van alle oefeningen vond ik het omkiepen van de reddingsboot. Als de reddingsboot namelijk overboord gegooid wordt kan het gebeuren dat het ondersteboven in het water komt te liggen. Het is dan belangrijk dat je zo snel mogelijk de boot kunt omkiepen.

Zie de foto’s in het fotoalbum voor een nog beter beeld van deze week.

Fieldservice in Ghana

De training in Texas zit er alweer op. Morgen vertrek ik voor ruim twee weken naar Pai katanga in Ghana. Hier zullen we samen met een plaatselijke kerk meehelpen met de bouw van een school. Daarnaast wordt er een Vacation Bible School georganiseerd voor de plaatselijke kinderen. Wij zullen aan beide projecten meewerken. Ik zal hiernaast ook met de leerkrachten van de school werken. Wat dit precies inhoud is nog onduidelijk. Dit geldt ook voor ons verblijf. We weten nog niet waar we zullen verblijven en hoe ons verblijf eruit zal zien. Het wordt mijn eerste ervaring met Afrika en daar kijk ik enorm naar uit. Ik ben dankbaar dat ik samen met een geweldige groep mag gaan. Allen zo verschillend, maar met hetzelfde doel. En dat is om door onze daden heen ons geloof in God te laten zien. Het zou geweldig zijn als jullie samen met mij voor deze periode in Ghana willen bidden. Dat we Gods liefde en zegen mogen uitdelen aan een ieder die we tegen zullen komen. Hij is het waarom we dit doen, om Zijn naam groot te maken.

Op 2 augustus hoop ik op het schip te arriveren. Als ik in mijn nieuwe onderkomen gesetteld ben zal ik weer een nieuwsbrief rondsturen.

Thanks weer voor alle berichtjes en bemoedigingen die ik van jullie mag ontvangen. Dit betekent erorm veel voor me. Voor de laatste keer heel veel liefs vanuit Texas!

 

8 antwoorden
  1. Barbara
    Barbara zegt:

    Dank je wel voor dit uitgebreide verslag en we zijn weer helemaal op de hoogte!
    Hou je taai, in gebed en gedachten zijn we verbonden met jou!! Tot gauw!
    veel liefs mama

    Beantwoorden
  2. joanna
    joanna zegt:

    hoi juf,
    Leuk zeg ik heb de foto’s bekeken.
    En ik vond ze mooi.
    Maar vind u het leuk om naar Afrika te gaan?
    Heel veel plezier met u werk juf!
    Ik hoop dat u het daar heel leuk.!

    P.S.:Wat heeft u allemaal in u vrije tijd gedaan?
    Liefs joanna

    Beantwoorden
  3. Peter & Marjon
    Peter & Marjon zegt:

    Hoi Remy,

    Leuke verhalen, blijf zo goed op de hoogte. Heb nu helemaal veel tijd om je blog te lezen. Hopelijk gaat de reis naar Afrika goed en ben je zeewaardig. We denken aan je en wensen je een goede tijd verder. Groeten, Peter & Marjon

    Beantwoorden
  4. Annemieke
    Annemieke zegt:

    Lieve Remy!

    Wat ben je ongelofelijk dapper zeg! Tjonge, al die oefeningen! Knap zoals je de training hebt doorlopen!
    Inmiddels zit je in Ghana! We zijn zo dankbaar dat je veilig bent aangekomen. God is met je!
    Dank je wel dat je ons zo op de hoogte houdt van al je belevenissen. We leven allemaal erg met je mee!

    Veel sterkte en zegen! Liefs van Annemieke

    Beantwoorden
  5. dyanne
    dyanne zegt:

    gefeliciteerd lieve juf b met u diploma van de training nog weel suc6 en ik bid elke dag voor u en ik miste u echt super de laatste weken op school en bij de musical het was super leuk en emotioneel maar suc6 en ik ben nog altijd bij u in uw hart xxxx
    lief dyanne

    Beantwoorden
  6. Margot
    Margot zegt:

    Lieve Remy,

    Je hebt beslist schrijftalent! In combinatie met de foto’s krijgen we volgens mij een aardig beeld van je belevenissen in Texas.

    Ik verheug me op meer enthousiaste verhalen van je. We denken veel aan je, daar heb je op zich niet heel veel aan. Daarnaast sta je ook op mijn “bidbord”. Ik schat in dat dat meer doet dan aan je denken.

    Vanuit een zonnig Nederland heel veel lieve groeten.

    Margot

    Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.