Met een schok kom ik erachter dat mijn laatste blog alweer weken geleden is. Daar gaat mijn belofte om heel trouw een update te geven van mijn leven op de Africa Mercy. Maar hier zit ik dan toch, achter mijn computer, in mijn klaslokaal, op de Africa Mercy. Wat volgt is een verslag van een typische dag uit mijn leven op een schip.

Iedereen die mij redelijk goed kent weet dat ik niet van vroeg opstaan houd. Toch lukt het mij al weken om drie keer in de week om 6.00 uur op te staan. Op maandag, woensdag en vrijdag maak ik mij vroeg in de morgen klaar voor, jawel, een pittige workout. Deze workout wordt geleid door een ex marinier en dat is te merken.

Na de workout maak ik mij klaar voor mijn werk. Dit doe ik overigens met een zaklamp en op de tast, omdat mijn kamergenoten nog diep liggen te slapen. Je wordt erg creatief als je in een kleine ruimte leeft met drie kamergenoten.

Na een heerlijk ontbijt in de diningroom op deck 5, vertrek ik richting the Academy op deck 6. Hier verzamelt het team om 7.45 uur om de dag door te spreken en samen te bidden voor de dag. Om 7.55 uur laten we de kinderen binnen en om 8.00 uur begint onze dag. We beginnen iedere ochtend met de hele basisschool samen (25 kinderen) voor ‘devotions’. Iemand van het team bereidt een lied, een verhaal of een toneelstukje voor om zo het woord van God op een begrijpelijk manier uit te leggen.

Om 8.25 uur vertrek ik met mijn kids naar mijn eigen klaslokaal. Hieronder het lesrooster van woensdag:

8.30 -9.10 uur Bible

9.15 – 10.00 uur Language Arts (spelling, grammatica, schrijven, lezen etc.)

10.00 – 10.25 Break

10.30 – 11.10 Mathematics

11.15 – 12.00 uur Social Studies (Aardrijkskunde, geschiedenis)

12. 00 – 12.55 uur Lunch

13. 00 – 13.40 uur Language Arts

13.45 – 14.30 uur French

14.35 – 15.20 uur Physical Education (gym)

Naast bovenstaande vakken hebben de kinderen ook Science (Biologie), Music, Drama, Library, Choir, Computers en Arts.

Ik geniet enorm van de kinderen en de school. Het schoolsysteem is natuurlijk heel anders dan ik gewend ben, maar inmiddels ben ik er helemaal aan gewend en doe ik veel leuke en nieuwe ideeën op. Ook het lesgeven in het Engels geeft nieuwe uitdagingen waar ik steeds weer van geniet en leer. Op de foto’s kun je the Academy en mijn kids zien, ze beter leren kennen en zie je wat voor activiteiten we zoal doen.

Het is soms vreemd om te beseffen dat drie verdiepingen lager, patienten zijn die wachten op een operatie of aan het hetstellen zijn van een operatie. Als ik met de kinderen naar deck 7 ga voor de gymles komen we de patienten tegen als zij buiten op deck 7 genieten van de zon en de buitenlucht. Op dat moment besef ik dat we allemaal tot hetzelfde lichaam behoren. We hebben elkaar allemaal nodig, niemand op het schip kan het werk waarvoor we geroepen zijn doen zonder de hulp en inzet van de ander.

‘The body is a unit, though it is made up of many parts; and though all its parts are many, they form one body. So it is woth Christ.’ 1 Corinthians 12:12

In mijn volgende blog zal ik wat meer vertellen van alles wat ik naast mijn werk doe. Bedankt voor alle gebeden en post die ik van jullie ontvang. Ik merk iedere dag weer opnieuw dat ik dit niet kan doen zonder jullie gebeden voor mij en voor de mensen die we hier mogen helpen.

 

 

 

9 antwoorden
  1. Barbara
    Barbara zegt:

    Lieve schat,
    Kijk dat is duidelijk. Zo leuk te lezen hoe je dagen verlopen en wat de vakken zijn waar je les in geeft.
    En 6.00 uur op…..dit had ik noooooiiiiit voor mogelijk gehouden! Zo ver weg maar door alle communicatie middelen zo dicht bij. Hou van je en ik ben trots op je..tot gauw!

    Beantwoorden
  2. Bob en Leonie
    Bob en Leonie zegt:

    Superleuk om te lezen hoe jouw dag eruit ziet! 6.00 uur pfffff wat een ontbering… maar een goed ontbijt maakt dat wel weer goed toch? Ik kan me voorstellen dat het even wennen is aan zo’n heel nieuw systeem, maar volgens mij zit je er al helemaal in! Heb je ook schoolvakanties? Nou dikke knuffel van ons allemaal!!! We love you!!!!

    Beantwoorden
  3. Annemieke
    Annemieke zegt:

    Lieve Remy!!

    Wow, knap zeg, wat je allemaal doet!! Mooi ook om te lezen hoe een ‘typische’ dag op het schip er voor jou uitziet! En inderdaad, met alle communicatiemiddelen ben je toch heel dicht bij ons! 🙂 De kinderen boffen maar met zo’n lieve juf! What a blessing you are!
    Heel veel liefs!
    Annemieke

    Beantwoorden
  4. Sara
    Sara zegt:

    Hey Remy, goed weer iets te lezen…kzat bijna op het schip en toen was het verhaal afgelopen ;)!! Wauww..je workout…kben trots op je… leuke foto van je klas….wij blijven id voor je bidden…

    Veel liefs, Sara

    Beantwoorden
  5. Johan & Kim
    Johan & Kim zegt:

    Ha Lieverd,

    Fijn om weer even bij te lezen over jouw leven daar 🙂
    Ik zie een stralende vriedin op de foto’s, zo fijn om te zien…

    We hebben afgelopen week een doos met pepernoten opgestuurd inclusief zwarte pietenmuts. Zodat je je kids daar een typisch hollandse traditie bij kunt brengen.

    We bidden voor je, Jo en Kim
    En uiteraard xXx van Lis en Sil(as)

    Beantwoorden
    • Anoniem
      Anoniem zegt:

      Wat ontzettend lief van jullie! De nederlanders op het schip zijn zeker van plan om Sinterklaas te vieren op het schip. Ik heb sinterklaas altijd leuk gevonden, maar zo ver weg van huis wordt het nog belangrijker en leuker om te vieren. Zo lief dat jullie hier aan gedacht hebben.
      Liefs en dikke knuffel voor de kids!

      Beantwoorden
  6. Savannah
    Savannah zegt:

    Dear miss remy, i translated this on the computer:
    Miss Remy, ging ik op uw website gisteravond! Uw foto’s zijn leuk! liefde, een van uw leerlungen.
    Ik hou van hoe je de TIJDPAD en alles over de eerste dag van school en je taarten die je hebt gemaakt te zetten!

    Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.