Na een rondleiding in the academy, wil ik jullie nu graag mee ‘off ship’  nemen voor een kijkje in Guinee.

Een paar weken geleden ben ik met een aantal vriendinnen naar Dubreka geweest om wat watervallen te bezoeken. Dubreka is ongeveer twee uur rijden en we hebben daarom een landrover gereserveerd voor deze trip. Het schip heeft een stuk of 10 landrovers die overdag vooral gebruikt worden voor werk dat ‘off ship’  plaatsvindt, maar ’s avonds en in het weekend mag je voor een periode van 4 uur een landrover reserveren. Om dit te mogen doen moet je wel een geregistreerde ‘shipdriver’ zijn. Iedere afdeling heeft een x aantal mensen die shipdriver zijn. Ik ben shipdriver voor de Academy en Michelle is  shipdriver voor the Eye Team. Samen konden we een landrover reserveren voor 8 uur.

We vertrokken om 9 uur in de morgen. Bepakt met lunch, snacks, genoeg water, hand sanitizer, zonnebrand creme, fotocamera en een goed humeur begonnen we aan ons avontuur. Het was echt een avontuur, want we wisten niet precies waar Dubreka was en hoe we er konden komen. Natuurlijk hadden we een route beschrijving gevraagd van verschillende mensen, maar we zijn in Afrika dus de beschrijving was ook echt op z’n Afrikaans ( Op een gegeven moment kom je een ‘soort van’ T splitsing tegen, je gaat hier links. Dan rijd je nog wat kilometers door en dan is er ergens een landweggetje naar rechts…. Je komt op een gegeven moment een bord met ‘Dubreka waterfalls’ erop tegen, maar dan ben je al te ver … 🙂

Onderweg zie je de meest bijzondere dingen en besef je weer dat we in Afrika zijn.

  

Na een tocht van twee uur kwamen we op het juiste landweggetje terecht. Een half uur lang reden we ‘in the middle of no where’. Af en toe reden we langs een Afrikaans dorpje, maar voor het grootste deel kwamen we niemand tegen.

 

Na de zoveelste bocht kwamen we dan eindelijk bij de watervallen aan. Het regenseizoen is al een tijdje over, dus we wisten van tevoren dat de watervallen minder indrukwekkend zouden zijn. Maar het was nog steeds super mooi!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

We hebben heerlijk genoten van de natuur en de omgeving. Er was een klein restaurantje waar we konden zitten. Al snel zat iedereen heerlijk een boek te lezen en genoten we van de rust, iets wat op het schip ver te zoeken is. Het restaurant was geopend, maar helaas konden we geen drinken bestellen. De man die het drinken regelt was niet aanwezig, hoezo Afrika??

Op de terugweg heb ik gereden en dat is een extra avontuur op zich. Er zijn geen verkeersregels! Het is dus constant opletten geblazen.

Afrika is een mooi land, maar ondanks de schoonheid ben ik iedere keer weer ondersteboven van de armoede die hier heerst. Mensen wonen in de viezigheid, overal afval en de mensen proberen alles te verkopen om maar een beetje geld te verdienen. Terwijl ik door Guinee rijd, ben ik me weer bewust van het feit dat wij het heel goed hebben. Hier moeten mensen iedere dag hard werken om in hun basisbehoeften te voorzien en helaas lukt dat vaak niet. Wij hebben zoveel meer dan alleen onze basisbehoeften.

  

Deze momenten doen mij weer opnieuw beseffen hoe goed ik het heb en hoe gezegend ik ben. Op momenten dat ik baal, verdriet heb of met iets worstel, wil ik me hier aan vasthouden. God heeft mijn leven in Zijn hand. Hij zorgt voor mij en niet alleen voor mij, maar ook voor de mensen hier. Hij kent ons bij naam en houdt ons vast in welke omstandigheden we ook verkeren.

Are not five sparrows sold for two pennies? Yet not one of them is forgotten by God. Indeed the very hairs of your head are all numbered. Don’t be afraid, you are worth more than many sparrows. Luke 12:6-7

6 antwoorden
  1. Annemieke
    Annemieke zegt:

    Lieve Remy!

    Dank je wel dat je ons hebt meegenomen op een trip door Afrika! Wat een belevenis moet dat zijn! Mooi en indrukwekkend tegelijk, en dat laatste in dubbel opzicht. Indrukwekkend zoals de natuur moet zijn, maar tegelijkertijd ook indrukwekkend om de plaatselijke bevolking te zien in hun dagelijks bestaan. Ik kan me heel goed voorstellen hoe dubbel dat moet zijn. Het doet inderdaad beseffen hoe goed wij het hebben. Wat een zegen om ons dan vast te mogen houden aan de belofte dat God voor een ieder van ons zorgt. Alleen al door jullie aanwezigheid, liefde en hulp, helpen jullie de mensen op een bijzondere wijze! Hij omringt jullie met Zijn goedheid, liefde en genade! Het is geweldig wat jullie doen, daar mogen jullie je ook aan vasthouden. Heel veel liefs en een dikke knuffel van Annemieke.

    Beantwoorden
  2. Johan & Kim
    Johan & Kim zegt:

    Hoi lieverd,
    Thanks, voor je foto’s. We zien dan weer hoe goed we het hebben in BELGIUM. Ongelooflijk !!!
    We staan weer even met beide beentjes op de grond….
    We blijven VURIG voor je bidden !!!
    Live, Love en Worship van de Bijsterveldtjes xXx

    Beantwoorden
  3. Barbara
    Barbara zegt:

    Lieverd,
    Dank je wel voor je reisverslag. Mooi dat jullie er af en toe uitgaan en dingen ondernemen. Ik ben er nooit geweest maar nu een beetje wel…thanks!
    dikke kus, mama

    Beantwoorden
  4. Johan & Kim
    Johan & Kim zegt:

    Lieve Remy, wij waren even benieuwd of er al nieuw berichtje van je was…. Maar helaas 🙁 we zijn benieuwd hoe het met je gaat? We zijn superrrrr trots op je! Ik vindt dat “geestelijk” trots mag wel in deze situatie 😉 tot snel, kusjes en liefs van ons

    Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.