Tijd voor weer een tochtje van het schip.

Aan het begin van iedere Field Service worden er allerlei Mercy Ministries opgezet in de stad waar het schip ligt. Mercy Ministries zijn mogelijkheden voor de vrijwilligers om te zien wat er allemaal gebeurd in het land om de mensen te helpen en om een beetje van hun tijd en hulp aan te bieden. Zo zijn er scholen, weeshuizen en ziekenhuizen die je kunt bezoeken. Een tijdje geleden ben ik met een van deze ministries meegeweest en wel naar een Baby Rescue Center.

The Baby Rescue Center is opgezet door een aantal lokale vrouwen met een groot hart voor kinderen. Regelmatig worden er baby’s ergens achtergelaten omdat de ouders niet voor hen kunnen zorgen. Vaak sterven deze kinderen, maar een aantal van deze kinderen worden gevonden en naar een weeshuis of in dit geval naar the Baby Rescue Center gebracht. Er zijn op dit moment 13 kinderen onder de leeftijd van 2 jaar die worden verzorgd door 5 vrouwen.

Een paar weken geleden mocht ik samen met een vriendin een bezoekje brengen aan deze prachtige kids. We hebben een paar uur heerlijk met ze gespeeld en geholpen om ze allemaal eten te geven. Hieronder een kleine indruk.

Sommige kinderen staan op de wachtlijst om op geadopteerd te worden. Een tweeling, een jongetje en een meisje, staan op het punt om opgehaald te worden door hun nieuwe ouders uit Canada!

Twee van de kinderen zijn geestelijk en lichamelijk gehandicapt. Dit is waarschijnlijk ook de reden waarom ze ergens achtergelaten zijn. Een jongetje was op de bodem van een (leeg) zwembad achtergelaten. Toen ze hem vonden hebben ze hem de naam Moses gegeven. Ik had het voorrecht om een groot deel van de middag met hem door te brengen. Toen ze hem net vonden was hij vel over been en reageerde hij vrijwel  niet op prikkels van buitenaf. Nu is het inmiddels een flinke jongen en reageert hij op aanraking en geluid. Een prachtig ventje!

Het was een bijzondere en heerlijke middag. Ik heb genoten van deze kleine kinderen en was onder de indruk van de vrouwen die zo trouw voor deze kleintjes zorgen. Ik hoop dat ik voor ons vertrek nog een keertje de kans krijg om met deze wondertjes te knuffelen!

Bedankt weer voor het lezen van mijn blog en voor alle gebeden en steun! Jullie zijn geweldig en heel bijzonder voor mij!

4 antwoorden
  1. Annemieke
    Annemieke zegt:

    Wow, wat mooi om te lezen! En wat een ervaringen! Ik ben onder de indruk van het werk dat jij doet en de mogelijkheden die je aanpakt om te kijken wat er allemaal aan hulp in het land geboden wordt. Het lijkt me heel bijzonder om één van de Mercy Ministries te bezoeken. Geweldig wat de vrouwen voor deze kwetsbare kinderen doen. Dank je wel dat wij ook zo mogen delen in jouw ervaringen en mogen meebeleven wat voor zegen jullie voor de mensen zijn! Dat ook jij in ieder opzicht gezegd mag zijn, zoals jij een zegen voor de mensen om je heen bent! Heel veel liefs, sterkte en zegen! Xx Annemieke

    Beantwoorden
  2. Barbara
    Barbara zegt:

    Dank je wel weer voor alle info, heel mooi om het ook zo te zien op de prachtige foto’s! En wat een mooi werk doen deze vrouwen!
    heel veel liefs, mama

    Beantwoorden
  3. Susanna
    Susanna zegt:

    Hoi juf,

    Ik wil ook zo’n mooi werk doen!
    Voor ik wist dat dit bestond wou ik
    in een boot wonen en juf zijn!
    Maar ik wist nog niet dat je een juf in een
    boot kon zijn! Veeeeeel leuker toch?

    BELANGRIJK:

    Heeft u al een leuk iemand ontmoet? (:

    XXX Susanna

    Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.