Ik denk dat 2014 de maand februari heeft overgeslagen. Ik zie de maand op de kalender staan, maar ik ben ervan overtuigd dat deze maand niet heeft plaatsgevonden. Ik weet dat het een goed teken is dat de tijd snel gaat, maar zo snel?

In deze blog zet ik wat highlights van de afgelopen maanden voor je op een rij.

Spiritday 

Ieder kwartaal hebben we een spiritday. Op deze dag verkleden we ons naar een bepaald thema en beginnen we de dag vooral met heel veel lol. Deze keer was het thema ‘Multiple Birth Day’.

Field Trip

Iedere kwartaal proberen we de kinderen ergens mee naar toe te nemen om meer van de omgeving te zien en van de cultuur te leren. We proberen ook contact te leggen met de scholen in Pointe Noire, zodat onze kinderen ook met andere kinderen in aanraking komen. In de buurt van de haven is een Internationale School en we hebben inmiddels een leuke band opgebouwd met deze school. Wij zijn als klas een keer bij hen op bezoek geweest en ze zijn ook al een keer bij ons op het schip geweest. Een hoogtepunt voor onze kids was toch wel het grasveldje waar deze school hun gymlessen houdt. Gras is een luxe voor onze kids, dus ze hebben genoten.

Kids met diverse achtergronden schrijven samen een verhaal

 

Wat een verschil met een betonnen dok!

 

De kinderen van de Internationale school keken op hun beurt weer uit op ons schip. Ze kregen een uitgebreide rondleiding en mochten zelfs een kijkje nemen op de Bridge.

 

Time out from the Ship

Ik kan inmiddels eerlijk zeggen dat ik het schip als mijn thuis zie, maar af en toe komen de metalen wanden van het schip op me af en voel ik me erg ingesloten. Hier in Congo is het niet eenvoudig om van het schip te gaan. De  haven is erg groot en het is dan ook ruim een half uur lopen (in de hete Afrikaanse zon) tot aan de poort van de haven. Je bent dan overigens nog nergens, want het centrum van de stad is nog een stukje verder. Maar enige tijd geleden heeft een collega een heerlijk weekendje weg georganiseerd. We zijn naar een hotel aan het strand geweest. Het was schoon en er was airco, dus meer kon ik me niet wensen. Het blijft Afrika dus het duurde even voor we arriveerden op onze plaats van bestemming, maar we hebben al met al heerlijk genoten!

Onderweg!

 

Verse vis

 

Conferentie in Kenia

Onze school is aangesloten bij de ACSI, een Internationale Christelijke Scholengemeenschap. Zij organiseren iedere 3 jaar een conferentie in Kenia voor leerkrachten die voor Christelijke, Internationale scholen in Afrika werken. De directeur wil hier graag met het hele team naar toe, maar daar hangt een behoorlijk kostenplaatje aan vast. Vliegtickets vanaf Congo naar Kenia zijn erg prijzig, maar God is groot! We hebben een veiling aan boord gehouden en dat heeft rond de $7000 opgeleverd en een anonieme donor wil de rest aanvullen. Dit betekent dat we met het team 5 dagen naar Kenia zullen gaan. Ik heb hier enorm veel zin in!

 

Ons team vlak voor de veiling

 

Hier kun je meer informatie vinden over de conferentie.

http://www.acsiglobal.org/events/icec-africa-2013

We vertrekken woensdag 9 april en komen maandag 14 april weer terug.

Italian Navy Ship

Het leven in een haven is nooit saai. Het is hier een komen en gaan van schepen. Inmiddels zijn we hier helemaal aan gewend en zijn we niet snel meer onder de indruk van de schepen die voorbij komen. Tenzij er een Italian Navy Ship tegenover komt te liggen. Er werd al snel contact gelegd door onze kapitein en op een zaterdag kregen wie wilden een rondleiding.

 

Een groepsfoto mag natuurlijk niet ontbreken!

 

Ons schip gezien vanaf de Italian Navy Ship

 

Wat je toch allemaal niet meemaakt op een schip in Afrika!

 

Dit waren zomaar wat highlights van de afgelopen maanden. Stay tuned voor mijn nieuwe nieuwsbrief die binnenkort weer naar je toe gemaild wordt. Love and miss you all!

PS Een foto van mijn lieve klas mag natuurlijk niet ontbreken 🙂

 

Favorite Character Day!

 

 

4 antwoorden
  1. Barbara
    Barbara zegt:

    Geweldig dat de trip naar Kenia doorgaat!
    en wat een leuke foto’s allemaal weer!
    Dank je wel en gauw tot horens (!)
    Dag lieverd, tot gauw. mama

    Beantwoorden
  2. Annemieke
    Annemieke zegt:

    Lieve Remy!

    Super dat jullie naar Kenia gaan! Wat een mooie ervaring om mee te maken!
    En dank je wel dat wij weer mochten genieten van jouw blog met prachtige foto’s!
    Take care!
    Veel liefs,
    Annemieke

    Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.