Mijn laatste blog is alweer even geleden dus het is weer de hoogste tijd dat ik van me laat horen.

Allereerst wil ik iedereen bedanken voor een heerlijke zomervakantie. Ik heb een goede tijd gehad op verschillende plekken en met verschillende mensen. Het was precies wat ik nodig had. Ik voel me weer opgeladen en fris en kan dus vol goede moed weer aan een nieuw jaar op de Africa Mercy beginnen.

Ik ben alweer een paar weken terug op het schip, want het schooljaar is hier al in volle gang. We hebben dit jaar een nieuwe directeur, onze ‘oude’ directeur gaat vanaf nu op het hoofdkantoor in Texas werken als ‘Academic Developer’. Dit is helemaal op haar lijf geschreven, maar ik ga haar als vriendin en mentor enorm missen. Onze nieuwe directeur komt uit Australie en is hier met zijn gezin. Hij is heel enthousiast over onze school en is druk bezig om zich alles eigen te maken. Dit is natuurlijk nogal een klus dus Sarah (Head of Highschool) en ik nemen wat extra veranwooordelijkheden op ons om de overgang zo soepel mogelijk te laten verlopen. Ik heb weer een leuke klas met maar liefst 6 kinderen 🙂 Ik zal ze in een volgende blog aan jullie voorstellen. Het is weer heerlijk om aan het werk te zijn en leerlingen, ouders, collega’s en vrienden terug te zien.

Terwijl mijn werk gewoon doorgaat speelt er om ons heen op het moment een hoop. Het schip ligt nog steeds in Tenerife, terwijl we volgens plan al op de Atlantische Oceaan richting Benin hadden moeten zijn. De meeste van jullie zijn al op de hoogte van de Ebola situatie in West Afrika. Deze vreselijke ziekte verspreidt zich ontzettend snel. Naast Guinee, Liberia en Sierra Leone blijkt de ziekte nu ook in Nigeria te zijn. Dit ligt naast Benin en dus is het risico erg groot voor ons om naar Benin te gaan. Om deze reden heeft het Management team besloten om onze reis met een paar weken uit te stellen. Hieronder een officieel bericht van Mercy Ships:

Due to recent reports from the region of West Africa on the threat of Ebola, Mercy Ships has decided to delay the departure of the Africa Mercy hospital ship from the shipyard in the Canary Islands to Cotonou, Benin until 29th August 2014. This will allow Mercy Ships to monitor the situation in the region and assess the feasibility of a safe field service in Benin. Don Stephens, Mercy Ships President and Founder, has reiterated that “the safety of our crew is the most important element in this decision. Mercy Ships remains committed to our continued service to the forgotten poor in Africa.

Je kunt je wel voorstellen wat een impact dit heeft op de mensen van Benin die vol hoop wachten op de komst van het schip, voor de vrijwilligers die al zoveel tijd en energie in de voorbereidingen hebben gestoken en voor de organisatie als een geheel. Ons verlangen is om hoop en genezing te brengen, maar helaas is het schip niet geschikt voor ziektes als Ebola.
Het management team van Mercy Ships houdt de situatie nauwkeurig in de gaten en hoopt deze week een beslissing te nemen. Dit kan van alles zijn; Benin, een ander land in Afrika, of…?

Ik zou jullie willen vragen om met ons mee te bidden voor West Afrika die zo onder deze ziekte te lijden heeft, voor een team van Mercy Ships die al een aantal maanden in Benin zit voor voorbereidend werk, voor de Africa Mercy en iedereen hier aan boord en voor onze leiders. Er zijn ontzettend veel meningen wat betreft de Ebola en wat we het beste kunnen doen, bid dat we Gods stem in alle hectiek zullen verstaan.

Bedankt voor al jullie gebeden en bemoedigingen!
Liefs Remy

2 antwoorden
  1. barbaravandenbogaerdt
    barbaravandenbogaerdt zegt:

    Lieve schat,
    Dank je wel weer voor je update! Heel spannend allemaal! Ik ben blij dat men zorgvuldig afwegingen maakt. Heel moeilijk om hierover beslissingen te maken.
    Ik bid mee dat God duidelijkheid geeft. Het is een groot risico. .. Maar je werk gaat door, hoe dan ook. Veel wijsheid voor je leerlingen, voor hun ook erg spannend!
    Love you! mama

    Beantwoorden
  2. Annemieke
    Annemieke zegt:

    Lieve Remy!

    Dank je wel voor de update! Fijn om te horen dat de start van het schooljaar, ondanks alle tumult eromheen goed is verlopen. Het is een geruststellende gedachte te weten dat er goed over nagedacht wordt wat jullie het beste kunnen doen. Ondanks dat jullie de mensen in Benin zo graag zouden willen helpen. We bidden met jullie mee dat hierin wijze besluiten mogen worden genomen, als ook voor de bescherming van de mensen in West-Afrika.
    Heel veel sterkte, succes en Gods zegen voor dit nieuwe schooljaar toegewenst! You’re really a star!
    Veel liefs,
    Annemieke

    Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.