Na een vertraging van 6 weken zijn we dan eindelijk onderweg naar onze nieuwe eindbestemming. Wat is er veel gebeurd de afgelopen weken, een tijd van wachten, onzekerheid, geduld, flexibiliteit, vertrouwen…

Het Ebola virus is voor veel mensen een ver van je bed show, maar voor veel van onze vrijwilligers een realiteit. De organisatie heeft een aantal moeilijke beslissingen moeten maken om de bemanning aan boord van de Africa Mercy te beschermen. Vanwege de snelle uitbreiding van het Ebola Virus is er besloten om verlopig niet naar West Afrika te gaan. Onze nieuwe bestemming is Madagaskar met een korte tussenstop in Zuid Afrika. Op www.mercyships.org vindt u meer informatie over deze beslissing.

We zijn inmiddels al ruim een week onderweg. Alles is vaarklaar gemaakt; kasten zijn leeggehaald, bureaustoelen liggen op de grond, kleine spulletjes zijn vastgebonden en medicatie is ingenomen. De eerste dagen waren kalm en vergaten we soms dat we midden op de Atlantische Oceaan zaten, maar inmiddels zijn we van koers veranderd, hebben we wat stormachtig weer en schommelen dus ‘heerlijk’ heen en weer. Varen betekent hier ‘aanpassen’, alles gaat een beetje anders. Zo ook in de klas. Schrijfles wordt even overgeslagen en af en toe gaan we even naar dek 7 om een frisse neus te halen als we wat misselijk worden. Af en toe komt ook onze wereldbol voorbij rollen in de klas waar overigens niemand meer van opkijkt.
Maar even genoeg over varen en eindbestemmingen. Jullie willen natuurlijk graag mijn klasje zien.

Grade 4 and 5

Van links naar rechts: Elsa, Eli, Mark, Marianne, Megan and Anna. Dit jaar geen schoolfoto’s in Afrika, maar in Las Palmas, Gran Canaria. Ik heb weer een heerlijk klasje waar ik iedere dag van geniet. Zij zijn de reden dat ik hier ben. Zij gaan iedere dag naar school en hierdoor kunnen hun ouders zich inzetten op andere plekken op het schip.

Mercy Ships Academy Teachers and Students

Mercy Ships Academy Staff

In een tijd van veranderingen, vertragingen en onzekerheden is het makkelijk te vergeten waartoe we geroepen zijn. Al schommelend op een schip in het midden van de Atlantische Oceaan kan de frustratie en twijfel snel toe slaan. Gelukkig zijn we niet alleen, maar staat God aan het roer. Ik hoef alleen maar te volgen en te gehoorzamen. Begrijp ik alles wat God doet en van mij vraagt, zeker niet! Geloof ik dat alles medewerkt ten goede voor wie Hem liefheeft? Absoluut! Dus we schommelen lekker verder naar een bestemming die voor velen van ons onbekend is en zien uit naar wat God gaat doen!

Dank jullie wel voor al jullie gebeden en steun op watvoor manier dan ook!
X

3 antwoorden
  1. Annemieke
    Annemieke zegt:

    Lieve Remy!

    Ook ik zie met jullie uit naar wat God gaat doen!
    En natuurlijk een verdere goede en behouden vaart toegewenst!
    Tjonge, wat een hoge golven! Op het filmpje ziet het er al heftig uit, laat staan als je er middenin zit. Ben blij en dankbaar dat de medicatie helpt!

    Veel liefs en Gods zegen!
    Annemieke

    Beantwoorden
    • barbaravandenbogaerdt
      barbaravandenbogaerdt zegt:

      Hoi lieverd,
      Mooie update weer, we zijn weer op de hoogte.
      Lezend tussen de regels door weet ik dat het niet altijd meevalt maar je houdt koers en daar gaat het om.
      ! Tot gauw, kusmama.

      Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.