Alhoewel ik al meerdere keren in de Verenigde Staten en met name in Texas ben geweest, is het deze keer toch een tikkeltje anders. Ik had dit van tevoren al wel ingeschat en dus vertrok ik niet geheel onvoorbereid naar Lindale, Texas. Maar in hoeverre kan je jezelf voorbereiden op de vele veranderingen, op het verlies, de eenzaamheid, de twijfels. Het overvalt je, ondanks dat je heel goed weet wat er gaat komen.

Voor mijn nieuwe functie binnen Mercy Ships lees ik veel over hetgeen dat bij een uitzending naar een nieuw land komt kijken. Naast alle praktische zaken komt er vooral geestelijk en emotioneel heel wat op je af. Het is mijn verantwoordelijkheid om onze ‘nieuwe’ gezinnen zo goed mogelijk te ondersteunen in deze overgangsperiode. Ik ben misschien geen therapeut of psycholoog, maar ik durf mijzelf wel een ervaringsdeskundige te noemen. Ik weet wat deze ouders en hun kinderen doormaken, ik herken de signalen van stress, ik zie de mix van emoties op hun gezichten, ik voel de onzekerheid en twijfel.

Ik hoop en bid dan ook …

… dat ik niet zal vergeten hoe moeilijk het was/ is om te aarden in weer een andere omgeving.

… dat ik niet zal vergeten hoe eenzaam en verloren ik me voelde die eerste tijd.

… dat ik niet zal vergeten hoe een sterk uiterlijk bedriegen kan.

… dat ik de juiste woorden zal spreken die ook mij bemoedigd hebben in tijden van stress en verdriet.

… dat ik zal troosten zoals ik ook getroost werd.

… dat ik zal hen zal ondersteunen zoals ik ook ondersteund werd.

… dat ik voor hen zal bidden zoals er ook voor mij gebeden werd.

 

Maar bovenal hoop en bid ik dat ze zullen weten dat God erbij is.

Hij is erbij als ze huilend op de grond zitten.

Hij is erbij als ze zich afvragen hoe zal ze alles geregeld moeten krijgen.

Hij is erbij als alles hen even teveel wordt.

Hij is erbij als ze opnieuw moeten wennen aan nieuwe gewoontes, een nieuwe omgeving en nieuwe regels.

Hij is erbij als ze zich eenzaam en verloren voelen.

Hij is erbij.

Psalm-121

 

 

 

 

 

 

1 antwoord
 1. barbara
  barbara zegt:

  Hoi lieverd.
  Wat mooi dat je dit met ons deelt.
  Wat kan een mens kwetsbaar zijn. ..
  Maar niets voor niets. Alles ten goede.
  We missen je verschrikkelijk.
  Je bent in onze gedachten en gebeden.
  Tot gauw. Dikke kus mama

  Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.